RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys).

Var ikke ruset

Sist oppdatert:
20-åringen som kjørte inn i Storgata og forårsaket en kvinnes død, var ikke ruspåvirket da det skjedde.

Tirsdag ble mannen, som er siktet for uaktsomt bildrap, underrettet om resultatet av blodprøvene som ble tatt etter den tragiske hendelsen onsdag 2. juni.

- Resultatet er at det verken er påvist alkohol eller andre medikamenter i blodet, forteller krimsjef Odd Morten Pettersen ved Tromsø politistasjon til Nordlys.

- Var det i tråd med deres forventninger?

- Ja. Vi hadde ingen opplysninger som tydet på noe annet, sier han.

Stor fart
Det var like før klokken 14.00 for tre uker siden 20-åringen kjørte en personbil inn i Storgata. Ved Dressmann kjørte han i stor fart på Elly Birgitte Klaudiussen (53), før bilen krasjet inn i en verditransport utenfor Fokus Bank. Klaudiussen døde senere på grunn av sammenstøtet.

Siktede har diabetes type 1, og i ambulansen ble blodsukkernivået hans målt til 2,3. Personer med så lavt blodsukkernivå kan ha svekket orienteringsevne, og forveksles ofte med personer i alkoholrus.

- Illebefinnende
20-åringens advokat Ulf?Hansen er ikke overrasket over resultatet fra blodprøvene.

- Det bekrefter for så vidt det vi har trodd hele tiden – at dette var en tragisk hendelse forårsaket av et illebefinnende. Hendelsen er fortsatt like tragisk, men det var greit å få det bekreftet, sier Hansen.

Husker ikke
Mannen har hele tiden sagt at han ikke husker noe av det som skjedde, og advokaten mener han ikke er å laste for hendelsen.

- Han har det vanskelig nå, samtidig som han prøver å finne tilbake til sitt normale liv. Det må han uansett gjøre. Men det er tøft.

Etterforsker
Politiet foretar fortsatt vitneavhør i saken. Blant annet er ikke hendelsesforløpet i forkant av ulykken klarlagt.

- Vi avventer sakkyndige uttalselser fra blant annet medisinsk personell, og av undersøkelser av bilen, sier Odd Morten?Pettersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere