*Nettavisen* Nyheter.

Var Nokas-ranernes ryddemann

Aktor Arild Dommersnes mener at den 56 år gamle tidligere eieren av Gamle Henningsvær må dømmes for å ha vært med på ransplanleggingen.

06.01.06 10:02

Den 56 år gamle tidligere eieren av Gamle Henningsvær har hele tiden hevdet at han først ble involvert i ranet, etter at det var begått. Mannen har hevdet at noen lånte lastebilen hans til å hente ransutstyret i Stavanger 19. april, og at han først hentet våpnene på ukjent sted sommeren 2004.

Når det gjelder utstyret i Gamle Henningsvær mener 56-åringen at han ikke har hatt noe med det å gjøre.

Aktor Arild Dommersnes sa i retten fredag at mannen uansett skal dømmes for å ha skjult ransutstyret etter ranet. Spørsmålet er om han skal dømmes strengere for å ha medvirket til ranet før det fant sted.

I retten har Johnny Thendrup sagt at fjerning av ransutstyret var «ordnet på forhånd», og at ransutstyret skulle «dumpes i havet». Det mener aktoratet peker sterkt i retning av at 56-åringen fra Drammen var involvert i ransplanene.

Det er mannens kjøretur til Stavanger-område 6. mars som forsterker denne påstanden kraftig.

- Det viser at han er involvert i planleggingen lenge før han selv sier. Vi vet ikke hva han gjorde her. Det vet vi ikke. Han kunne ha nådd Skjeneholen (Toskas bosted red. anm). Det vet vi ikke. Han nektet først for denne turen, og han har forsøkt å holde den skjult, sa Dommersnes i retten.

- Han blir tatt i uriktigheter i avhør med politiet gang på gang, og han blir også tatt for uriktigheter her i retten, sa Dommersnes.

Han mener derfor at 56-åringen ikke kan bli trodd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.