RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Var redd - ble frifunnet

Midhordland tingrett frifant fredag en 25-åring som var tiltalt for å slå bunnen av et glass i hodet på en annen mann. På tross av at retten mente handlingen ikke kunne kalles nødverge.

På Os i juni kom to menn i krangel på et utested. Krangelen utviklet seg til slåssing, og det tok ikke lang tid før de begge lå på gulvet. Da fikk den ene av dem tak i et glass som han slo den andre i hodet med flere ganger.

Dermed fikk den andre to kutt i ansiktet, som krevde til sammen syv sting.

Da retten fredag frifant 25-åringen mannen, var det på grunn av forklaringen til den tiltalte, som sa at han grep til glasset i frykt for å få juling. I sin forklaring påpekte han at han ikke kjente noen i lokalet, og at vennene til motparten stod rundt dem mens krangelen utviklet seg.

Forklaringer hva to vitner underbygget tiltaltes påstander at mannen han slo var den som først tydde til fysisk vold. At han hadde vennene sine rundt seg forsterket også tiltaltes frykt for å få juling, mener retten.

Likevel påpeker retten at å slå motstanderen i hodet med et glass flere ganger ikke ligger innenfor det som tillates i henhold til nødvergeparagrafen. Derfor ble han dømt til å betale fornærmede 430 kroner i erstatning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere