*Nettavisen* Nyheter.

Var sammen med overgriperne før parkeringshus-voldtekten

Parkeringshus Grønland Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)

Det har kvinnen selv fortalt til politiet.

15.04.13 13:29

Dette opplyser Oslo-politiet i en pressemelding mandag. Politioverbetjent Kari-Janne Lid, som leder avsnitt for seksualforbrytelser, påpeker at politiet ikke etterforsker noen overfallsvoldtekt, men mer en angivelig festvoldtekt.

Les: - Kvinne voldtatt av flere menn i parkeringshus

- Hun har forklart hva de har gjort i noe av tiden de var sammen, og at hun på et tidspunkt ble voldtatt av flere av mennene, men vi ønsker ikke å gå ut med hennes forklaring. Vi ønsker også å komme i kontakt med personer som kan ha sett disse sammen, sier Lid til Nettavisen.

Kvinnen har fortalt at hun møtte fire menn og en kvinne på Oslo Sentralstasjon natt til søndag, og at de sammen forlot stedet ved stengetid. Deretter var hun sammen med disse personene i flere timer i området Storgata, Brugata, Vaterland og parkeringshuset på Grønland. Det var i parkeringshuset at hun flere ganger skal ha blitt voldtatt av mennene.

Innhenter videobilder
Kvinnen anmeldte voldtekten ved Sentrum politistasjon søndag morgen.

- Hun har forklart at hun ble voldtatt av flere av disse mennene, og at kvinnen var til stede da det skjedde, sier Lid.

Politiet jobber nå med å innhente videoer fra området rundt Oslo S og Grønland. Håpet er at flere videoer kan ha filmet kvinnen sammen med de fem personene, og at politiet kan få et godt signalement av personene.

- Vi har noe signalement av disse personene nå, men vi ønsker ikke å gå ut med en etterlysning før vi har mer sikker informasjon, sier Lid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Arneberg

Etterlyser vitner
Politiet etterlyser også vitner til den angivelige voldtekten i Greigata på Grønland natt til mandag. Kvinnen ble funnet bevisstløs av en vekter i Breigata klokken 04.30 mandag morgen.

Les: Frykter ung kvinne ble voldtatt på Grønland

- Vi kan ikke utelukke at kvinnen er utsatt for et seksuelt overgrep. Kvinnen vil bli forsøkt avhørt i løpet av dagen, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid som leder avsnittet for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

Kvinnen i 20-årene ble funnet litt før kl. 04.30 i bevisstløs av en vekter i Breigata. Kvinnen ble påført hodeskader, og er innlagt på Ullevål Universitetssykehus. Lid håper at hun vil være i stand til å bli avhørt mandag.

Var på gåtur
Kvinnen har likevel klart å fortelle at hun hadde vært ute på en lengre spasertur før hendelsen. Politiet leter nå etter videokameraer også i dette området som forhåpentligvis kan ha filmet kvinnen og en angivelig overgriper.

- Vi vet at hun har gått forbi Anker hotell før hun kom til Breigata, og at hun har gått i en lengre periode. Hun kan ha gått alene, men hun kan også ha gått sammen med noen. Vi er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe, og alle som oppholdt seg i området mellom 03.45 og 04.30 mandag morgen, sier Lid.

Har du sett noe? Sjekk kartet som viser sentrale steder for de to angivelige overfallene. Politiet ønsker informasjon på telefon 22 66 96 00

HTML EMBED

Vis Etterforsker voldtekter i Oslo i et større kart

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.