Samra Kesinovic (17) og venninnen Sabina Selimovic (15) rømte fra hjemmene sine i Østerrike i april 2014 for å bli en del av IS og gifte seg med jihadister fra Den islamske stat (IS).

Da de forsvant, etterlot venninnene en beskjed til familiene sine som lød: «Ikke se etter oss. Vi skal tjene Allah og vil dø for ham».

I november i fjor antok FN at Sabina Selimovic ble drept under kamper for IS i 2014, mens østerriksk media meldte at Samra Kesinovic senere skal ha blitt slått ihjel da hun forsøkte å rømme fra Raqqa.

Nå tyder nye opplysninger på at Samra Kesinovic ble holdt som sexslave for nye IS-krigere før hun ble slått ihjel da hun prøvde å rømme, melder The Sun.

En tunisisk kvinne som hadde blitt holdt i samme hus som Samra Kesinovic sier de ble brukt som «sexgaver for nye krigere».

Hun forteller også at Kesinovic hadde forsøkt å rømme flere ganger, men at hun etter det siste forsøket var blitt slått så hardt med en hammer at hun døde av skadene hun pådro seg.

Venninnene var av bosnisk opprinnelse og reiste til Syria via Tyrkia etter å angivelig ha blitt hjernevasket av den bosniske islamistiske predikanten Ebu Tejma i Wien.