Etter å ha kjøpt is til 9-åringen, tok den 71 år gamle mannen med jenta for å se på dyrene. Nå er han dømt for å ha befølt henne.

- Han kjenner både jenta og familiens hennes godt. Han var som en bestefarsfigur for henne, sier mannens forsvarer Jan Schjatvet til Romerikes Blad.

I slutten av forrige uke fikk hans klient dommen fra Nedre Romerike tingrett.

Retten mener det er bevist at 71-åringen skal ha befølt den unge jenta mens de så på hester og høner på Sørums fritidsgård.

Fikk søvnproblemer
Overgrepene skal ha skjedd en lørdags morgen i mai 2010.

- Tiltalte tok fornærmede med på en kjøretur mens de ventet på at moren til 9-åringen skulle bli ferdig. De kjøpte is på en bensinstasjon og dro deretter til Sørum fritidsgård. Her så de på dyrene og satt på en benk like ved hønene og kaninene. Etter dette har fornærmede og tiltalte ulik forklaring på hendelsesforløpet, heter det i dommen fra tingretten.

Dommerne endte med å tro på jenta. De to skal være enige om at mannen ba jenta om å sette seg på fanget hans. Tiltalte skal deretter ha tatt jenta flere ganger i skrittet før han kysset henne på kinnet.

Til slutt måtte 9-åringen selv be ham om å holde opp. Jenta skal ha fått søvnproblemer etter hendelsen, og hun skal være redd for å gå utendørs av frykt før å møte 71-åringen.

- Syntes synd på henne
Tiltalte forklarte på sin side at han bare hadde tatt henne på innsiden av lårene, og at han i den forbindelse nok var ubevisst borti skrittet hennes.

Han nekter blankt for at han har strøket henne i skrittet og kan heller ikke huske at jenta ba ham om å slutte.

- Han syntes synd på fornærmede og ville vise henne omsorg og gjøre henne glad, heter det i dommen. Han har presisert at han ikke fikk noen seksuell tenning av å ta på fornærmede. I retten skal han ha forklart at han ikke vet hvorfor han tok henne på innsiden av lårene, fordi han ikke pleier å gjøre det. Han omtaler hele episoden som «en glipp».

- Svært strengt
- Tiltalte i vår sak var 70 år på gjerningstidspunktet og fornærmede var 9 år. Det var ingen naturlig årsak eller setting som tilsa verken at han skulle ha henne på fanget, ta henne på innsiden av lårene eller i skrittet, eller kysse henne, begrunner retten, som legger til at det bør reageres med ubetinget fengselsstraff i slike saker.

71-åringen må i utgangspunktet sone 30 dager i fengsel som en følge av den seksuelle handlingen. Mannen må også betale 10.000 kroner i oppreisningserstatning, samt saksomkostninger på 5.000 kroner.

Forsvarer Jan Schjatvet har ennå ikke verken lest dommen eller snakket med sin klient angående hvorvidt de skal anke.

- I utgangspunktet synes jeg ubetinget fengsel er svært strengt i denne saken, sier han til Romerikes Blad.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.