RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vår Staude

Sist oppdatert:

Hva var den første jobben din?

- Jeg har hatt så mange rare jobber. Litt usikker på hva som var det aller første; men blant dem jeg husker best er jobben som blomsterselger i Drammen som 14-15-åring. Vi kjørte i en anonym minivan til Drammen hver fredag kveld, fikk ikke lov til å si hvem vi jobbet for – (kan aldri tenke meg at dette var lovlig) ble droppet av i villa- og blokkområder der vi solgte våre buketter med litt slitne tulipaner for 15 kroner buketten. Vi fikk tre kroner i provisjon per solgte bukett. Kom gjerne hjem fredag kveld med 45 kroner og følte meg kjempe rik. Var dødsmisunnelig og litt forelsket i superselgeren som fikk utdelt det feteste området i Drammen. Han tjente gjerne hundre kroner kvelden og var konge i minivanen på vei hjem¿..

Hvordan fikk jeg jobben?

- Jeg grein meg til den. Ble med søsteren min og hennes venninner gang etter gang, og en vakker dag var det plutselig ledig plass i ”bussen”. Jeg hoppet om bord og ble der til jeg gikk lei. Og begynte å selge pølser på Majorstua i stedet.

Den jobben var enda bedre. Jeg holdt til i et portrom midt i Majorstua krysset, måtte kjøre ut campingvogna/pølsebua selv hver kveld når jeg kom ”på jobb”. Det var supertrangt i portrommet og campingvogna fikk stadig bulker, men pølser ble solgt så det gjøv etter, særlig etter midnatt når folk var fulle og på vei hjem. Da kunne vi legge litt på prisen, sa ”sjefene” – to unge fyrer fra BI. Det var en artig jobb, stort sett, særlig når jeg sto inne i vogna mens fyllikene hang i luka så det gynget så mye at jeg måtte holde meg fast i potetgullposehyllene inne i bua.. Husket vi gjemte omsetningen i fryseren når kvelden var over. BI-kara hentet dem på vei hjem fra fest morgenen etter. Husker ikke timeprisen, men tror det var 50 kroner.

Hvordan gikk du frem for å få den?

- Det var venninnen min som møtte BI-guttene på Frognerbadet. Hun hadde allerede jobb i kiosken der, men hun la inn et godt ord for meg og da jeg kom på ”intervju” med verdens korteste miniskjørt var den saken i boks¿

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere