*Nettavisen* Nyheter.

Var uten vann og mat i to dager

Foto: leserbilde (Østlands-Posten)

31.07.14 17:49

LARVIK (op.no): - De to som ble reddet om bord i Color Lines «Superspeed 2» onsdag var skikkelig slitne men uskadet, forteller konserndirektør Helge Otto Mathisen.

Det var etter rundt to timers seiling fra Larvik mot Danmark onsdag formiddag mannskapet på Color Lines ferje, med rundt 1.000 passasjerer om bord, oppdaget en liten enslig seilbåt som så ut til å drive uten kontroll.

Ferjen var da over halvveis til den danske havnen Hirtshals.

- Seilbåten hadde brukket mast, og de to om bord hadde ingen mulighet til å styre farkosten, forteller Helge Otto Mathisen, som er konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i ferjeselskapet, til Østlands-Posten.

- Mannskapet på skipet gjorde det de skulle. Satte ut en redningsbåt, og kort tid etter kunne de to mennene som var i seilbåten krabbe trygt over rekka på Superspeed, sier Mathisen.

Slitne og sultne

Mathisen forteller at de to så ut til å være uskadet, men svært slitne da de ble tatt hånd om av mannskapet på ferjen.

- De fortalte at de kom fra Kristiansand, og de hadde fått brukket masten. De sa også at de hadde vært uten vann og mat de to siste døgnene. De to fortalte at de hadde hatt noen slitsomme timer før de ble reddet, og var nå svært glade for å komme om bord hos oss.

- Heldigvis foregikk redningsaksjonen uten dramatikk, vårt personell viste godt sjømannskap og løste oppgavene slik de er trent til, sier Mathisen.

Liten kontroll

Helge Otto Mathisen sier at de to kunne ha fått en risikabel ferd videre dersom de ikke hadde blitt oppdaget.

- Vinden drev båten i retning Sverige, og mennene hadde liten eller ingen mulighet til å kontrollere båten. Hvordan ferden hadde endt er ikke godt å si, sier konserndirektøren.

Etter å ha blitt tatt hånd om av mannskapet på skipet, ble de to mennene tatt med til Hirtshals i Danmark, og derfra videre med fergen «Superspeed 1» til hjembyen Kristiansand.

Selskapet varslet også Kystvakten, som tok seg av seilbåten.

Var du i seilbåten?

ØP Nett har torsdag ikke klart å komme i kontakt med de to mennene i seilbåten, og kjenner derfor ikke til flere detaljer i forbindelse med seilturen.

Var du en av de to i seilbåten eller kjenner noen av de to mennene som ble reddet? Ta kontakt med ØP Nett på telefon 97 70 90 98 eller nettavisa@op.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.