RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Var utro med lillesøster (14)

Sist oppdatert:
Mannen syntes det var forkastelig, men fortsatte likevel det hemmelige forholdet til kjærestens 14 år gamle søster.

Det syntes Nordhordland tingrett også, og dømte mannen til fengsel og erstatning.

Hemmelige kjærester
29-åringen innledet et seksuelt forhold til 14-åringen i februar 2004. Ifølge jenta hadde de to hemmelige sex-møter minst en gang i uken, mens mannen hevdet det bare var snakk om ti ganger.

Samtidig hadde han et åpent kjærlighetsforhold til hennes eldre søster. Mannen, som kom til Norge fra Finland for å studere, ble tatt godt imot av familien hennes og var en hyppig gjest i deres hjem. Derfor synes tingretten forholdet til lillesøsteren var spesielt grovt.

«Det er skjerpende at det var utnyttelse av spesielt tillitsforhold, og at hun var noe umoden for alderen.» heter det i dommen mot 29-åringen.

- Forkastelig
Finnen uttrykte også at han mente forholdet var forkastelig og forklarte for retten at han hadde diskutert det med både sin egen familie, psykolog og venner. Likevel var det 14-åringen som avsluttet forholdet i desember 2004. Litt over ett år senere anmeldte foreldrene 29-åringen til politiet.

I ettertid har 14-åringen opplevd å ha søvnvansker, humørsvingninger og frykt for å møte ham.

Det gjorde at tingretten tilkjente henne en erstatning på 25.000 kroner, som mannen må betale, i tillegg til legeutgifter på 7000 kroner. Han må også sone en fengselsdom på 90 dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere