*Nettavisen* Nyheter.

Varaordfører kastes ut av Frp

UTE: Varaordfører Kjell Sverre Jakobsen er uønsket i sitt eget parti etter at ei alternativ valgliste kom for dagen. Foto: jan-olav ingvaldsen (AVISA NORDLAND)

Kjell Sverre Jakobsen er uønsket i partiet.

21.03.11 09:55

Bakgrunnen er en artikkel i Avisa Nordland lørdag der Jakobsen bekrefter at han har skrevet under på en alternativ valgliste i Fauske i Nordland. Jakobsen avkrefter heller ikke at han har sagt ja til å stille på den nye valglista.

Skuffet
Saken har nådd Frp sentralt og ifølge rådgiver Allan Ellingsen i Fremskrittspartiet er dette et klart brudd på vedtektene.

Les også: - De får mene hva de vil.

- Med sine handlinger har Kjell Sverre Jakobsen gitt beskjed om at han ikke lengre ønsker å være medlem av vårt parti. Saken kvalifiserer derfor til aktiv utmeldelse, sier Ellingsen.

Leif Lindstrøm i Fauske Frp legger ikke skjul på at han er skuffet over varaordførerens engasjement for en konkurrerende valgliste et halvt år før kommunevalget.

Fratas verv
- Dette er illojalt. Å engasjere seg slik Kjell Sverre Jakobsen har gjort gjør at han ikke lengre er ønsket i partiet. Han blir sittende i kommunestyret men utenfor Frp. Han kan vanskelig fungere som posisjonens gruppeleder, sier Leif Lindstrøm.

Det er en spesiell situasjon som oppstår når varaordføreren blir partiløs og fratas sine verv i Frp. Plassen i kommunestyret er imidlertid urokkelig fram det nåværende kommunestyret skiftes ut til høsten.

Streng justis
Fremskrittspartiet har streng justis overfor sine medlemmer i lojalitetsspørsmål. Fylkesleder Kenneth Svendsen sier til AN at han oppfatter Jakobsens slik at han ønsker å gå ut av partiet.

- Dersom man er uenig i det politiske innholdet i det partiet man tilhører får man melde seg ut. Dette bør skje før man eventuelt engasjerer seg i et annet parti eller for en konkurrerende valgliste, sier Kenneth Svendsen som ikke ser noen annen utvei at Kjell Sverre Jakobsen blir utmeldt.

Aktiv
Initiativtakerne til den nye valglista i Fauske trenger 150 underskrifter for å få stille til høstens kommunevalg. Etter det AN erfarer har varaordføreren selv aktivt samlet inn underskrifter. Lista må legges fram innen 31. mars.

- Det å skrive under på en slik liste er ikke brudd på våre vedtekter. Problemet er at varaordføreren er aktiv i arbeidet med å samle inn underskriftene. Han avkrefter heller ikke at han vil stå på selve valglista, sier Kenneth Svendsen.

Les flere saker fra Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag