Gå til sidens hovedinnhold

Varaordføreren kjemper for tak på Holmlia senter

Det er ikke bare lokalpolitikerne som går inn for tak over Holmlia senter. Når saken kommer til bystyret, vil varaordfører Aud Kvalbein kjempe for overbygging.

HOLMLIA: – Jeg vil oppfordre særlig Venstre til å stemme for glasstak over sentergaten på Holmlia når denne saken kommer til bystyret, sier Aud Kvalbein.

– Lytt til det lokale BU og støtt et glasstak, er KrFs oppfordring. – Forslaget vil øke trivselen på Holmlia.

LES OGSÅ: Lokalpolitikerne ønsker et oppgradert Holmlia senter

Miljø

– Hvorfor et slikt engasjement?

– Her må vi tenke miljø. Et glasstak vil gi oss alminnelig mennesker et godt torg, en møteplass der man kan treffes, slå av en prat, ta en kopp kaffe, rusle mellom butikken, handle når vi vil, la være å handle når vi ikke vil, men først og fremst treffe andre mennesker – med andre ord ha det hyggelig – uten å få regn og snø i nakken.

Det siste er nemlig ikke særlig hyggelig.

Vi møter varaordføreren i senteret på en verst tenkelig dag. Det snør og blåser og folk hutrer seg mellom butikkene.

Dårlig vær

– Vi bor i et land der det er mye dårlig vær. Da må vi bygge på en slik måte at vi kan få møteplasser som kan brukes og være hyggelig i all slags vær.

LES OGSÅ: Får ikke oppgradere Holmlia senter

Kan vi gå tørrskodd under et glasstak, blir vi mer avslappet. Vi trenger ikke tenke på å komme oss inn nærmeste dør for å komme unna kulden og vinden.

På dager med dårlig vær og minusgrader vil det være mulig å gjøre annet enn å haste gjennom sentergaten innsunket i sitt eget skjerf.

– Det er en kjensgjerning at det er mye dårlig vær her i landet, det regner av og til, det snør og er kaldt til og med. Da er det ikke festlig å sitte ute på en fortausrestaurant og ta en kopp kaffe. Med glasstak over sentergaten, er imidlertid det helt mulig – ja, det er en mulighet som mange vil ønske seg og bruke, argumenterer Aud Kvalbein

– Det har vært bygd slike glasstak både på Oppsal og Manglerud med god erfaring. Glasstak over gater er vanlige i utlandet. Man kan få til veldig flotte og trivelige miljøer med rikt folkeliv og stor trivsel i slike gater.


– Jeg synes derfor ideen om et glasstak over Holmlia senter er strålende. Det vil løfte Holmlia Senter og kunne bidra til mer liv her. Det vil være en gave til bydelen og Holmlia. Det vil øke trivselen. Det vil skape en mye bedre møteplass, sier varaordfører Aud Kvalbein.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå