RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varaordfører hetset GP-vinner

Rita Ormbostad (H) i Aure skrev nedsettende og rasistiske kommentarer etter at Stella Mwangi vant den norske finalen i MGP.
Rita Ormbostad (H) i Aure skrev nedsettende og rasistiske kommentarer etter at Stella Mwangi vant den norske finalen i MGP. (Scanpix/Tidens Krav)
Sist oppdatert:
Varaordføreren måtte beklage etter rasistisk hets av artist.

Varaordfører Rita Ormbostad (H) i Aure skrev nedsettende og rasistiske kommentarer etter at Stella Mwangi vant den norske finalen i Melodi Grand Prix, skriver Tidens Krav.

«Gi mæ sama, isbjørna å moskusa! Æ syns d e d vi ska sæll, å itj at vi har åpne asylmottak!!!!». Skrev den 31 år gamle varaordføreren på sin facebook-side, i det som utviklet seg til en meningsutveksling mellom flere av hennes Facebook-venner om GP-vinner Stella Mwangi.

Bare en spøk
- Tanken var ikke rasistisk. Det var en spøk mellom meg og flere. En spøk som tok litt av, forklarer varaordføreren.

Hun vedgår også at hun som varaordfører ikke burde ha sagt dette.

«Ska kvæss mæ et spyd å handel bongotrommå t dusseldorf! Muli æ ræse te afrika å sjer d derifrå! Her ska det etast gnu!!!! Ska ta me mæ næste års innslag oppatt tænkt æ...».

- Er dette morsomt?

- Jeg kan skjønne at noe av det jeg skrev oppfattes som rasistisk. Det var rett og slett en spøk, ikke noe vondt ment med det. Folk er idioter, uansett farge for meg, altså.

Ormbostad føler saken er blåst ut av alle dimensjoner.

- Uansett mener jeg at det urnorske selger mer, og er mer norsk Grand Prix, enn en sang som har afrikanske tendenser. Men det har ikke noe med rasisme å gjøre.

Uheldig
Ordfører i Aure Ingunn Golmen (Sp) sier hun har fått flere reaksjoner fra ansatte i kommunen om at et medlem av den politiske ledelsen kom med rasistiske uttalelser.

- Det er ikke særlig forenlig med at hun er varaordfører hos oss. Jeg ba henne legge ut en beklagelse. Når man har en posisjon eller et verv skal man tenke seg om, i forhold til hva en legger ut på sosiale medier. Det kan fort bli oppfattet på en annen måte. Det er viktig å være litt føre var.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere