RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varco sliter med svake offshoremarkeder

Sist oppdatert:
Det amerikanske oljeservicekonsernet Varco klarte ikke å innfri forventningene i andre kvartal, og det meldes om fortsatt svak aktivitet i Mexico-gulfen og Nordsjøen
Varco International som selger avansert bore- og serviceutstyr samt tjenester til olje- og gassbransjen, fikk et justert resultat på 21,4 millioner dollar i andre kvartal, eller 20 cent pr. aksje.

Det var ifølge estimater fra First Call ventet 23 cent i snitt blant analytikerne. Samme periode i fjor klarte selskapet 22 cent pr. aksje.

Omsetningen økte med seks prosent til 357,5 millioner dollar, mens driftsresultatet falt med 28 prosent fra andre kvartal i fjor til 30,9 millioner dollar.

Ifølge konsernsjef John Lauletta har selskapet fått fordeler av et godt marked for landbasert utstyr, men svak aktivitet i boremarkedet i Mexico-gulfen og Nordsjøen trekker ned.

Lauletta forventer bedring for virksomheten i Canada og på land i USA, men ser fortsatt relativt svak utvikling i Mexico-gulfen og britisk side av Nordsjøen så langt i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere