*Nettavisen* Nyheter.

Våre 10 favoritt-apps til Android

Det finnes over 50 000 apps til Android, men langt fra alle finnes i gratis utgave som kan lastes ned i Norge. Foto: (Mobilen.no)

Disse godbitene bør du ha på mobilen din.

19.08.10 10:42

[Mobilen.no]: Har du en nyere smarttelefon fra HTC, Samsung eller Sony Ericsson er sannsynligheten stor for at den kjører operativsystemet Android.

Da har du et stort utvalg av gratis app-er du kan laste ned til telefonen for å få nye funksjoner.

Alt du trenger å gjøre er å finne Android Market i menyen til telefonen din og herfra søke frem navnet på app-en du vil laste ned.

Her har vi plukket våre 10 favoritt-apper for Android.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gule sider - telefonkatalog

Denne appen har blitt en stor hit på iPhone, og Android-versjonen fungerer likedan. Her kan du søke med telefonnumre, navn eller adresser for å finne kontaktinformasjon til privatpersoner og bedrifter.

Applikasjonen inkluderer en funksjon som kalles "Se hvem som ringer". Den søker automatisk opp navnet når et ukjent nummer ringer deg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Posten - pakkesporing, åpningstider, postkontor

Denne nye, norske Android-appen har raskt blitt en av våre favoritter. Venter du en pakke kan du nå spore sendingen direkte på mobilen i stedet for å gå på internett, og det kan være nyttig til tider.

Du kan også slå opp hvor nærmeste postkontor ligger og se hvor lenge det holder åpent. Postkontorene vises tydelig i Google Maps hvor du også kan få kjøreanvisninger.

Les mer om Sporing (Posten)

LES OGSÅ: Android-virus kan blakke deg

Klikk på bildet for å forstørre.

IMDb - Internet Movie Database, filmfakta

Er du hekta på filmfakta er dette utvilsomt appen for deg. Internet Movie Database (IMDb) byr på massevis av trivia om all verdens filmer og skuespillere, men også brukervurderinger og små filmanmeldelser.

Lurer du på hvilken kinofilm du skal se, eller får tips om en bra TV-serie av en kollega, kan du for eksempel kjapt sjekke snittkarakteren på IMDb. Dette gir en god indikasjon på hva andre brukere synes om filmen eller serien.

Les mer om IMDb

Klikk på bildet for å forstørre.

Google Goggles - søk med kameraet

Bak operativsystemet Android står som kjent Google, og de har laget flere artige applikasjoner som kan lastes ned gratis i Android Market. En av dem er Google Goggles, som lar deg ta bilder av alt fra steder og ansikter til bygninger og søke frem hva det er på Google.

Dessverre hender det ganske ofte at du ikke får frem et relevant søkeresultat, men i enkelte situasjoner fungerer appen veldig bra. Et galleribesøk kan for eksempel bli litt mer levende hvis du bruker Google Googles til å ta bilde av maleriene og dermed få frem info om maleren og motivet.

Les mer om Google Goggles

Klikk på bildet for å forstørre.

Google Sky Map - utforsk stjernehimmelen

Hvis det bor en liten Knut Jørgen Røed Ødegaard i deg, så kan Google Sky Map være tingen. Denne appen lar deg utforske stjernehimmelen på mobilen, enten ved å peke i retning av en stjerne på nattehimmelen eller ved å navigere deg rundt med pekefingeren. Du kan også søke etter stjerner eller galakser.

Les mer om Google Sky Map

LES OGSÅ: Ny Facebook-app til Android

Klikk på bildet for å forstørre.

Dog Whistle - lokker hunden, plager kollegaer

Har du hund har du kanskje også erfaring med hundefløyte. Med en god del trening kommer hunden din når du blåser i fløyta som avgir en høyfrekvenstone. Applikasjonen Dog Whistle skal gjøre samme nytten, og den får i alle fall min Pinscher-valp til å stoppe og sette hodet på skakke en gang i blant..

Men vi må advare deg: Den skjærende, skingrende, høye tonen er minst like upopulær blant kollegear som den forhatte vuvuzelaen som ødela fotball-VM 2010, så Dog Whistle blir neppe en hit på kontoret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Shazam - hva heter låta du hører på?

Hører du mye på radio kan applikasjonen Shazam være midt i blinken for deg. Applikasjonen gjenkjenner melodier og lydopptak og søker opp hvilken sang det er. Dette fungerer også hvis du hører en kul låt på et utested.

Ulempen er at du ikke kan synge eller nynne melodien selv - det være ekte vare for at tjenesten skal fungere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Yr.no Widget - værvarsel

En "Widget" er en liten applikasjon som vises på hjemmeskjermen. Yr.no tilbyr vær-widgets i forskjellige størrelser, med eller uten klokke, og det øker sjansen for at du vil finne en som passer ditt oppsett på hjemmeskjermen.

Du kan manuelt velge steder du vil ha varsel for, eller få værvarsel for stedet du befinner deg. Da bør GPS være aktivert for å få et mest mulig nøyaktig resultat.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trafikanten - kollektivt i Oslo/Akershus (sanntid)

Bruker du buss, t-bane eller trikk i Oslo eller Akershus er denne applikasjonen uunnværlig. Planlegg reiseruten din kjapt og effektivt, eller få frem sanntidsinformasjon på stasjoner og holdeplasser i nærheten.

Tjenesten Trafikanten på nett har lenge vært populær blant folk i Oslo og omegn, men det er på mobilen den virkelig kommer til sin rett.

Les mer om Trafikanten

Klikk på bildet for å forstørre.

FXware Currency - valutakalkulator

Det finnes flere brukbare valutakalkulatorer i Android Market, men vi har i alle fall positiv erfaring med FXware Currency. Brukergrensesnittet er enkelt. Valutakursene oppdateres fortløpende.

Lyst på flere apps?
Se 5 andre Android-favoritter på Mobilen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag