Gå til sidens hovedinnhold

- Våre beste markedsførere

Utenlandsk spillselskap takker Lotteritilsynet og norske politikere for hjelpen.

- Det virker som om det at Lotteritilsynet og Kulturdepartementet er så offensive i media om utenlandske spillselskaper, gjør at Rune Timberlid (kommunikasjonssjef i Lotteritilsynet, red. anm.) & co. er våre beste markedsførere. Vi kan ikke annet enn å takke, sier Kim Rud Petersen i NordicBet til Nettavisen.

Les også: - Ikke aktuelt å bruke lotteriloven

Vokser
NordicBet hadde i forrige uke den største tilveksten av nye, norske kunder siden uke 11 i 2009, til tross for at det den 1. juni ble innført en lov som forbyr norske banker å overføre penger til utenlandske spillselskap.

Forbudet skyldes ifølge kulturminister Anniken Huitfeldt og hennes forgjenger Trond Giske, begge fra Arbeiderpartiet, at myndighetene ønsker å begrense spilleavhengigheten i Norge.

- Dette er en bløff. Dette handler om forsøk på beskyttelse av egne inntekter. Man nekter å innse at dagens finansiering av idretten ikke fungerer for grasroten. Hvorfor har Inge Andersen blandet seg så mye inn? Overhodet ikke fordi han bryr seg om de spillavhengige, det er heller ikke hans oppgave, sier samfunnskontakt Per Scavenius i Ladbrokes til Nettavisen.

Flere utenlandske spillselskap har fortalt Nettavisen at det to uker gamle forbudet så langt ikke har hatt noen effekt på aktiviteten hos deres norske kunder.

- Vi hadde litt startvansker, men det er nå løst og vi er ikke påvirket i særlig stor grad, uttalte Per Scavenius i Ladbrokes da.

Lett å omgå
Lotteritilsynet stoler imidlertid ikke på dette.

- Det er ikke sannsynlig at de utenlandske spilleoperatørene så å si over natta klarer å finne nye betalingskanaler til en så stor del av omsetningen, sa kommunikasjonssjef Rune Timberlid i Lotteritilsynet til Nettavisen.

Det er imidlertid en rekke måter en norsk kunde kan omgå banktransaksjonsforbudet på.

- De overføringsmetodene som finnes er jo Øyeblikkelig Bankoverføring, der kunder på sekunder kan sette inn penger til spilleselskap gjennom sin egen nettbank. I tillegg til Entropay, der folk oppretter et virtuelt VISA-kort som de overfører penger til direkte fra sitt eget kort. Når dette kortet er opprettet kan man på sekunder ta ut og sette inn penger, forteller Kim Rud Petersen i NordicBet.

- I tillegg finnes selvsagt Neteller og Moneybookers, som svært mange av internettspillerne har fra før, legger Rud Petersen til.

Sprer informasjon
Han står fast på at Kulturdepartementet og Lotteritilsynet faktisk bidrar til økt omsetning for de utenlandske spillselskapene.

- Lotteritilsynets og Kulturdepartementets stadige utspill i media er svært medvirkende til at mange får kunnskap om utenlandske spilleselskapers eksistens. Denne kunnskapen gjør at flere innhenter informasjon om oss på nettet, og når alle finner ut at man her får mye bedre spillutvalg og mye bedre odds, så vil man selvsagt spille der, mener Rud Petersen.

Kommentarer til denne saken