*Nettavisen* Nyheter.

Våren blir full av repriser

Streiken i Hollywood ser ikke ut til å gå mot slutten.

(SIDE2): Forfatterstreiken i Hollywood er i ferd med å få store konsekvenser.

Etter bare tre måneder, blir de fleste TV-seriene nå nødt til å avslutte 2007/2008-sesongen.

Tre måneder lang sesong
Streiken ser ut til å bli langvarig. Men selv om manusforfatterne ender opp med å få det som de vil og går tilbake i jobb før jul, vil pausen ha vart for lenge til at selskapene kan fortsette innspillingen av seriene. TV-seriene vil derfor mangle så mange episoder at våren vil bli full av repriser, ifølge Variety.

Dersom streiken fortsetter ut i neste år - noe som ser ut til å bli en realitet - advarer Variety om at TV-hverdagen til folk flest vil forandres. TV-selskapene har noen kriseløsninger, men TV-seerne vil uansett merke at tilbudet er svekket.

Samtaler brøt sammen
Norge ligger et lite stykke bak USA i forhold til når TV-episodene sendes. Vi vil derfor ikke merke noe til streiken med det første. Men også vi vil merke at serier som «Frustrerte fruer», «Heroes» og «CSI» avsluttes etter færre episoder enn normalt til våren.

Streiken har hittil vart i fem uker. Tidligere denne uken så det ut til at streiken kunne gå mot slutten, men fredag ble det klart at samtalene mellom forfatterne og filmselskapene brøt sammen. Det hjelper ikke at begge parter beskylder hverandre for å være skyld i at flere TV-show må tas av lufta, skriver Associated Press.

Vil ha mer penger
Det er Writers Guild of America og The Alliance of Motion Picture and Television som kjemper imot hverandre.

Forfatterne ønsker blant annet mer penger ved DVD-salg og vising av film og TV-programmer på internett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.