*Nettavisen* Nyheter.

Våren nærmer seg i Danmark

København (NTB): Fatt håp - våren nærmer seg! Over Lolland sør i Danmark jubler lerken allerede høyt i sky, og i København kan det bli temperaturer over ti varmegrader til helgen, sier danske meteorologer.

Mild luft vestfra er på vei inn over Danmark og erstatter den iskalde Sibir-lufta, heter det på den danske rikskringkastingen DRs nettsider. Så sent som 5. februar ble det målt 21,1 minusgrader i Odense, mandag var laveste temperatur i Danmark 2,4 grader under null.

- Jeg har hørt lerken synge i dag på Lolland - så nå er det vår, het det i en epost til København-avisen Politiken mandag. Lerkesang har nemlig lenge vært et tradisjonelt vårtegn i Danmark, noe fagfolkene ved Danmarks Meteorologiske Institut DNMI ikke kan benekte.

De advarer likevel mot å tro at vinteren er over for godt for denne gang, selv om værkartet er spekket med plussgrader fram mot helgen. Natt til tirsdag var det forsatt fare for snø og sludd i deler av landet, men fra onsdag av vil nedbøren komme i form av regn.

Til helgen blir det trolig mulig å slå seg ned utendørs og kose seg med en kopp kaffe eller noe annet godt i København. Det fins tegn som tyder på at det blir en flott weekend med sol om enn litt kjølig vær, opplyser den danske statsmeteorologen Jesper Eriksen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.