Vårens fineste boksvin?

Ja, det synes vi.

15.03.13 14:01

(SIDE2): Den stripete boksen står litt ut blant de mange bag-in-boxene på markedet. Den mintgrønne emballasjen med lys kremgul og kongeblå striper er langt fra en tilfeldighet, designet er vel gjennomtenkt.

Fransk inspirasjon
Det er den franske moteskaperen André Courrèges som har inspierert det norske designbyråret Olssøn Barbieri til å lage akkurat denne designen. Striper og generelt geometriske fasonger var franskmannens lideskap da han slo igjennom på 1960-tallet, og dermed fikk falt valget på chic stil og striper også på chablis-boksen.

Managing director Henrik Olssøn i designbyrået sier til Side2 at vin er luksus, og at bag-in-boxene generelt sett ikke feirer produktet (altså vinen) nok. Det ville de gjøre noe med i sitt vårlige design. Striper er lekent og elegant, og er nesten alltid til stede i motebildet når våren er like om hjørnet.

- Vi omfavnet dette, og valgte et sofistikert uttrykk kombinert med det maritime og frodige, sier Henrik om designen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skal skille seg ut
Den hvite franske vinen er gjerne synonymt med eleganse og det rene, og hvitvin blir ofte assosiert med det feminine og sommerlige. Lyst, lett og sofistikert.

- Det viktigste for Symposium Wines er at produktet skulle skille seg ut i hyllene, og at det skulle se eksklusivt og innbydende ut. Derfor har de heller ikke spart på noe når det gjelder papirkvalitet og effekter på emballasjen. Dessuten var det selvfølgelig viktig at designet reflekterte innholdet, sier PR- og markedskonsulent i Arcus, Tone Tufte Nederstøl, til Side2.

Side2s anmeldelse av innholdet:

Dom. de Vauroux Chablis Cuvée Olivier
(#418406, kr 489,60. Bestillingsutvalg, nyhet i mars)

Lys strågul med lett grønnskjær.

Klikk på bildet for å forstørre.

Middels intensitet på duft med innslag av grønne epler, sitrus og mineraler. Smaksbildet har, i tillegg til å være frisk og saftig, hint av røyk og mineraler - med noe litt bittert i finish. God syre, medium fyldighet og en ganske lang ettersmak.

Det er absolutt en god chablis på boks, passende til en dag på terrassen eller ved sjøen med reker til.

Laget på 100% Chardonnay.

Søtt fra hagen
En annen hvitvin på boks som virkelig står ut designmessig er designerne Arne Nerjordet og Carlos Zachrison sin nyeste vin.Etter at de kom med rødvin for et par år siden, lanserer de i vår sin første hvitvin. Den italienske vinen har fått navnet «Hvit hagevin», og slippes i forbindelse med sin nye bok «Håndarbeid fra hagen».

Klikk på bildet for å forstørre.

Og det er bilder fra booken som pryder boksen - fargerike blomster, strikkete tepper og søte motiver fra strikkeduoens hage i Valdres. De har ifølge boken designet hagen med inspirasjon fra klosterhager og tradisjonelle engelske hager.

Side2s anmeldelse av innholdet:

Hvit Hagevin Arne & Carlos, Italia
(#436006, kr 349,90. Bestillingsutvalg, nyhet i mars)

Lys sitrongul med et lite hint av grønt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Medium intensitet på duft, som minner om boksens design - her er det mye blomster, en del sitrus og fersken.

Det er blomster og sitrus som først og fremst preger smaksbildet. God friskhet har den, men kun med medium syre, medium fylde og medium lengde på ettersmak. En enkel og vennlig hvitvin, og etter Side2s mening langt bedre enn rødvinen designerne har satt sitt navn på tidligere. Vi liker denne!

Passer fint til en solrik dag i hagen eller til salat og andre lette retter av sjøtmat.

Laget på 100 % Garganega.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.