*Nettavisen* Nyheter.

Vårens hotteste jeans

- Det er bedre å stappe sideflesket ned i buksa enn at det henger på utsiden, sier Margrethe Gilboe. Her er stylistens tips til sommerens mest trendy jeans.

16.03.06 13:34

(SIDE2): Butikkene bugner over av jeans i forskjellige modeller og prisklasser. Side2 har gjort et utvalg, og viser deg vårens jeansmote.

Stylist Margrethe Gilboe gir deg tips på hva som er hottest og hva du absolutt ikke bør velge på jeansfronten.

Les her og bli inspirert til å bli sommerens kuleste jeansbabe.

  • Se stort bildespesial lenger ned

Supersmalt eller baggy
- Veldig smale og rocka jeans er det hotteste i år. Den skal helst være i grå eller sort, og de største forbildene er Kate Moss og Sienna Miller. En annen type bukse som er trendy nå er en bukse som er baggy øverst, men som går inn nederst. Dette er en skikkelig rock’n roll-bukse. Ellers er den helt vanlige pene blå jeansen til for eksempel Lee og Levis tilbake i motebildet, forteller Margrethe.

Hvilke bukser er ut?

- Bootcut er helt ut, men en original slengbukse fra 70-tallet er kult. En bukse som har både bootcut og lav livvidde er ikke bra.

Hva med de populære Rock & Republic-buksene til Victoria Beckham?

- Victoria Beckham har ingen smak, og jeg ville aldri brukt henne som et stilikon. Jeg liker heller ikke Rock & Republic-buksene. Det er en typisk vestkant-greie, mener Margrethe.

«Jeg vet at Acne-jeansene passer best til min kropp, derfor er jeg trofast til det merket»

Det er så mange modeller og merker. Hvilke skal jeg velge?

- Det er viktig å prøve litt bukser, og finne en som passer til din kropp. Bruk tid i butikkene. Lee, Diesel og Nudie har noen flotte modeller. Jeg vet at Acne-jeansene passer best til min kropp, derfor er jeg trofast til det merket. Ta en runde i forskjellige butikker, og prøv flere merker og modeller. Denim Galleri på Oslo City har er stort utvalg, og er et godt sted å begynne. Det er også god service der, mener stylisten.

Men kan man stole på at butikkansatte gir en ærlig mening?

- Det er litt opp og ned. Jatter de med og synes alt du har på deg er fint, så skjønner du fort at dette bare er et salgstriks. Du må også stole litt på din egen magefølelse, sier hun.

Hvilke bukser passer til de forskjellige formene?

- Moten med veldig smale bukser passer ikke så bra for deg med veldig kvinnelige former. Buksene er best for jenter med en gutteaktig kropp. Det finnes likevel smale modeller som også passer til jenter med hofter. Et valg for deg med store hofter er for eksempel å gå for den baggy buksen som går inn nederst. Har du store legger kan det være en ide å bruke stretch-bukser, men det finnes det dessverre ikke så mye av nå.

«Det å flørte med punk på en minimalistisk måte, er for de som tør å stå først i køen»

Blir det mer vanlig med høye liv?

- Moten med høye liv har vært noen sesonger, men har ikke helt slått igjennom ennå. Vi har nesten bare sett dette på catwalken. Men jeg er sikker på at moten går den veien. Det er bedre å stappe sideflesket ned i buksa enn at det henger på utsiden, ler Margrethe.

Hva med de slitte jeansene?

- Store logoer, som buksene hos Dolce & Gabbana er helt ut. Nå skal buksene være mer delikate. Hull og patchers er vekk. Det skal være mer dressed-up.

Hvilke er de hotteste jeansene på markedet nå?

- Voga i Bogstadveien har noen bukser som heter April 77. De er skikkelig rocka, nesten litt punk-chic. Det å flørte med punk på en minimalistisk måte, er for de som tør å stå først i køen, sier Margrethe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.