Vårens it-briller

Foto: Ray Ban

Sesongens kuleste solbriller er en fornyet klassiker.

(SIDE2): I år som i fjor er det et par klassikere som spås å bli vårens store solbrilleslager. Side2 tok turen til Marmorhallen i Oslo da vårens solbrillemote ble presentert av Luxottica-gruppen.

Sesongens solbrillemote er hakket mer nedtonet enn vi har sett tidligere. Det er mindre bling og strass på brillene, og prangende logoer er gammelt nytt.

//LES MER OM MOTE HER//

I år er de mer dempet og gjerne plassert på innsiden av brillestengene. De av modellene som viser frem merkenavnet gjør dette på en sober og enkel måte.

Fortsatt stort
Designet er fortsatt inspirert av 70-tallet, noe vi ser av den store formen. Denne ser vi blant annet hos Versace, Versus og Dolce & Gabbana og Ray Ban. Pilotbrillen er også fortsatt med i trendbildet, og i tillegg til Ray Bans modeller ser vi at flere andre merker som Dolce & Gabbana og Miu Miu lanserer sine versjoner.

Vårens it-briller
Sesongens største hit spås å være modellen Clubmaster fra Ray Ban. Merket fortsetter å relansere sine populære klassikere: Aviator-modellen kom sterkt tilbake i motebildet for noen år tilbake, fjorårets hit var Wayfarer, og i år er det altså Clubmaster vi vil se på alles neserygger.

Modellen er inspirert av 1950-tallets jukebokser og svingende skjørt til rytmer fra rock’n roll, og det er en moderne Clubmaster med oppdaterte med farger som spås å bli vårens store solbrilleslager.

Utsmykket
Ingen regel uten unntak; Smykkemerket Tiffany’s & Co. lanserer sin første solbrillekolleksjon denne våren, og overfører elementer fra smykkekolleksjonen til brillene. Stengene er vakkert utsmykket og passer fint for dem som vil ha innslag av glamour i hverdagen.

Italienske Bvlgari tilhører også den mer glamorøse linjen, og er tilsvarende tro mot sin smykkedesign - som gjenspeiles i solbrillekolleksjonen.

Fresh fargepalett
Relativt nytt av året er fargene. Det går fortsatt i klassisk sort, brunt og lyst, men designerne presenterer også en ny og frisk fargepalett. Vi så en del farger i fjor, men i år tar designerne det enda lenger. Rosa, lilla, rødt og petroleumsblått er noen av gjengangerne i vårens kolleksjoner.

Siste nytt fra Side2, gå til forsiden akkurat nå!

Foto: Linn de Lange

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag