Vårens råeste mobiltelefoner

Foto: (Mobilen.no)

Om du forlanger det beste, er dette mobiltelefonene du skal sjekke ut.

09.05.10 12:18

[Mobilen.no]: På relativt kort tid har en mobiltelefon gått fra å være noe du fortrinnsvis kunne ringe og sende tekstmeldinger med til noe mye, mye mer.

Nymotens mobiler kan du bruke som musikkspiller, kamera og GPS.

Du kan se filmer og surfe på internett på mobilen, sjekke mailen, oppdatere både Facebook og Twitter.

Og du krydrer gjerne hverdagen med å laste applikasjoner til mobilen som passer din livsstil og dine hobbyer.

Det som imidlertid skiller klinten fra hveten er hvorvidt mobilen klarer å tilby alt dette på en brukervennlig, funksjonell, moderne og lekker måte.

I disse dager betyr det ofte en berøringsskjerm med høy oppløsning, en kraftig prosessor, et godt brukergrensesnitt og et operativsystem som byr på mange muligheter.

Aller helst full pakke.

Redaksjonen i Mobilen.no har her plukket ut fem av de heftigste mobilene som har kommet denne våren.

Klikk på bildet for å forstørre.

HTC Legend – gjennomført kvalitet
Dette er etterfølgeren til den svært så populære Android-mobilen HTC Hero.

HTC Legend har imidlertid en litt kraftigere prosessor (600 MHz), AMOLED-skjerm med bedre fargegjengivelse, et skrog i metall, og styrekula på Hero er skiftet ut med et optisk styrefelt.

Hvorvidt HTC Legend oppnår en reell legendestatus om noen år er kanskje tvilsomt, men den fortjener definitivt en plass på listen over vårens favoritter.

Vår mobiltester lot seg i alle fall imponere kraftig av HTC Legend.

Les testen av HTC legend

Klikk på bildet for å forstørre.

Sony Ericsson X10 – et vårfriskt pust
Med en stor 4-tommers skjerm, et forfriskende design, relativt kjapt brukergrensesnitt og godt mobilkamera skuffer ikke Sony Ericsson med X10. Likevel er det et par småting å trekke for, blant annet at den kjører versjon 1.6 av Android (ikke 2.1) og at den ikke har multitouch. Men det meste forventes å bli bedre når Sony Ericsson kommer med en større firmware-oppdatering til X10.

Sony Ericsson beviser med denne at de er fullt kapable til å lage spennende smartmobiler. Den er stilig i designet, har stor skjerm, tar gode bilder og er full av funksjoner. Navnet er Sony Ericsson X10.

Les testen av Sony Ericsson X10

Klikk på bildet for å forstørre.

Samsung Omnia Pro – fulltreffer for proffene
Samsung har vært svært så beskjedne med lansering av nye mobiltelefoner i toppklassen så langt i 2010, men det er i alle fall én som fortjener en plass på sjefslisten. Den heter Samsung Omnia Pro og er en forretningstelefon av de sjeldne.

Omnia Pro har nemlig en 3,5-tommers AMOLED-skjerm, godt tastatur med norske taster (uttrekkbart), utmerket GPS fra Route 66, god lyd, og er en av de mobiltelefonene som best kan erstatte en bærbar PC til de enkleste kontoroppgavene.

Tross høy pris og litt treg veksling mellom programmer, ble vår mobiltester henrykt over businesstelefonen Samsung B7610 Omnia Pro.

Les test av Samsung B7610 Omnia Pro

Klikk på bildet for å forstørre.

HD Mini – kraftplugg i mellomklassen
HTC HD Mini er kanskje ikke så liten som navnet tilsier, men det er ingen ulempe. Størrelsen gjør at den vil konkurrere direkte med Nokias nye touchmobil X6 . Vår mobiltester lot seg imidlertid ikke imponere all verdens av denne, og lurte på om dette virkelig var alt Nokia hadde å komme med.

HTC HD Mini fremstår til sammenligning som en mye bedre touchtelefon i mellomklassen. Dette er en slags krympet versjon av HTC Touch HD2 – en av fjorårets tøffeste touchmobiler.

Skjermen på HTC HD Mini er på 3,2 tommer (altså betraktelig mindre enn ovennevnte HTC-modell) og med litt svakere prosessor. Men telefonen er likevel avansert og funksjonsrik. Vår mobiltester hevder at den passer perfekt for deg som vil ha en god smartmobil uten gigantisk skjerm – til en noe mer overkommelig pris.

Her kan du lese testen av HTC HD Mini.

Klikk på bildet for å forstørre.

HTC Desire – av ypperste forlystelse
Det hersker liten tvil om at det er produsenten HTC som har lansert flest gromme mobiler til nå i 2010. I fjor var det jevnere mellom de ulike aktørene.

Mobilen som for en del troner helt øverst i øyeblikket har fått navnet HTC Desire – og denne er virkelig en sann forlystelse. AMOLED-skjermen er diger (3,7 tommer), men mobilen er likevel hendig. Spekket med en kraftig 1-GHz-prosessor, Android OS versjon 2.1 og brukergrensesnittet Sense, har HTC Desire utmerkede forutsetninger for å regjere markedet en stund fremover.

Når du i tillegg får tilgang til haugevis av Widgets (miniprogrammer) og tilgang til gratisapplikasjoner i Android Market, samt et greit mobilkamera, Wi-Fi, turbo-3G, telefonminne på 32 GB, musikkspiller, videoavspilling, GPS og haugevis av andre funksjoner og finesser, er det klart at nettopp HTC Desire er en hjertevarmer blant de spesielt mobilinteresserte.

Enkelte eksperter har uttalt at dette er den første mobilen som for alvor kan kalles en ”iPhone-killer”. Er du enig?

Les testen av HTC Desire her

Hva med iPhone?
Mobilene i denne saken har kommet på markedet i 2010, men det er flere av fjorårets modeller som fortsatt rocker markedet. Naturligvis er folkefavoritten iPhone 3GS blant dem. Men den kaprer kun en fjerdeplass i denne testen av touchmobiler.

Om et par måneder lanseres imidlertid neste generasjons iPhone, og denne vil forhåpentligvis nå det norske markedet i løpet av sommerferien. Du kan se video av iPhone 4G her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.