*Nettavisen* Nyheter.

Vårens sminketrend

Foto: (Getty Images)

I vår kan du sminke deg både fargerikt og naturlig, men sørg for at huden er feilfri.

(SIDE2): Makeup artist, Therese Dombek, har lang er faring fra motebransjen og har blant annet vunnet priser for sitt arbeid. Dombek er for tiden skjønnhetsredaktør i Woman, og vi ba henne gi oss en oversikt over vårens sminketrend.

- Til øynene er det mye sterke farger som gjelder, nyanser av blått og lilla dominerer, i tillegg til en del grafiske og sotede former. Det er også lov til å være individualistisk og annerledes, og gjøre sin egen kreative tvist på vårmakeupen, sier Dombek til Side2.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Naturlig og usminket
Er du ikke av den kreative typen skal du ikke fortvile. Vårens trend gir nemlig rom for et mer naturlig utseende, hvor sminken ikke skal synes.

- En annen sminketrend som skal sette preg på våren er den, ikke overraskende, «freshe», usminkede looken. Se for deg 70-tallet og Brooke Shields med minimal makeup, definerte bryn, sunn hud og langt bølget hår, forklarer makeup artisten.

Når det kommer til huden er det viktig med god pleie, og et utpreget moment i årets trend er at den skal være helt feilfri. Dombek forklarer at huden enten skal være matt og jevnet med foundation, eller transparent og ren.

Les også: Bekjemp uren hud

- Det aller viktigste i vår er huden, den skal være perfekt og feilfri. Har du dette fra naturens side, så vedlikehold med god hudpleie og hold huden din så ren og transparent som mulig. Trenger du litt ekstra hjelp for å få en glattpolert overflate bør du også sørge for å bruke riktig pleie, men i tillegg påfør en matt dekkende foundation. Bland denne godt ut og putt concealer der det trengs, så får du en porselensaktig overflate uten at det ser ut som en maske. Det vil gi den perfekte matte huden som er så i tiden nå, tipser Dombek.

Hun understreker at uansett hva slags hudtype man i utgangspunktet har, så kan man oppnå det motebildet viser.

- Og er huden først på plass kan du leke deg med resten av looken, oppfordrer hun.

Og er du ute etter den naturlige looken, bør du også holde bryn og lepper naturlige.

- Brynene er naturlige, med en lett definisjon av formen. Leppene skal helst være oransjerøde eller bringebærrosa, definerte og matte, eller bare myke og naturlige, forteller hun.

Også for den vågale
Synes du det naturlige blir kjedelig er det ikke noe i veien for å være litt mer kreativ når det kommer til makeupen.

- Den vågale kan kopiere de fargesterke lookene fra catwalken ved å legge blå skygge på hele lokket. Kombiner dette med tydelige bryn og hudfargede lepper, eller bruk en fargesterk leppestift til dersom du tør, sier Dombek.

Blå kajal og lavendelfarget øyenskygge
Ønsker du å fremheve øyenfargen din, er årets makeup trend ideell. Blå kajal, eller lavendelfarget øyenskygge fremhever nemlig alle øyefarger påstår eksperten.

- Er du litt mer beskjeden kan det tones ned til en mer hverdagslig variant, som for eksempel ved å legge en blå kajal duset ut langs vippekanten eller legge en myk børst av en svak lavendelfarge over hele lokket. Det fremhever også de fleste øyefarger. Ikke glem vippetangen og to strøk med sort mascara, oppfordrer Dombek og forteller at leppene enten kan få en rosafarget frisk gloss, eller bare en god pomade som holde leppene fuktet og myke om du vil.

Hva er vårens sminkemote inspirert av?

- Den er inspirert av 40-tallet og 70-tallet. Individualisme, lekenhet, femininitet og naturlig, rufset country-chic. Men vi må huske å ikke ta moten og trendene altfor seriøst, de skal være til inspirasjon, og det er lov til å leke seg og tolke det akkurat som en vil.

Trendy uten å følge moten
Men du trenger ikke følge trendene til punkt å prikke for å være trendy.

- Mine tips her er til de som ønsker å følge den slavisk, men ingenting er bedre enn de som velger å gjøre helt sin egen vri på sesongens siste trender! For originalitet vil aldri gå av moten, avslutter Dombek.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.