Vårens tryggeste kjøp

Foto: (Getty)

Ekspertene forteller deg hva som holder seg trendy også neste sesong.

09.05.10 13:40

OSLO(SIDE2): Moten er svært sesongbestemt, og endrer seg i et så hyppig tempo at det kan være vanskelig å vite hvilke trender man skal kaste seg på, og hvilke man skal la ligge.

Mange av oss har nok, på ett eller annet tidspunkt, handlet inn sesongens trendelementer for så å finne ut at det var en ubrukelig investering bare uker etterpå. Det kreves nemlig kunnskap og teft for å finne frem i blant butikkenes utvalg, spesielt denne sesongen hvor vi ser trender som strekker seg helt fra det feminine til det maskuline.

Les også:Dette må du ha i høst

Ekspertenes tips
I forrige måned besøkte Side2 de ulike pressebyråene, for å få et innblikk i hva vi har i vente på motefronten neste sesong. Da lot vi samtidig bransjefolket uttale seg om hva vi trygt kan innvestere i denne sesongen, uten å være redd for at det blir liggende urørt i skapet når vi beveger oss over i neste årstid.

La deg inspirere av høstmoten nederst i saken!

Strikkejakke i nude
– Jeg vil si en tykk genser i en nude-tone. Den kan du style med grått eller sort, eller andre puddertoner. Den bør være av god kvalitet, sier Camilla D. Meyer, daglig leder i Polhem Pr.

Også Linn Syversen ved Star Pr mener strikkeplagg er en sikker vinner.

– Ordentlig strikkejakke som kan brukes som jakke nå, og genser til vinteren er en god investering. Gjerne med mønster, og det er viktig at den er av ull, understreker hun.

Syversen fortsetter.

– Nå kan du style med ballerina sko og tights, eller skinnyjeans. Og skjerf er veldig viktig. Om vinteren kan du kjøre på med kraftige støvletter eller uggs.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Skinnjakke
Selv om dongerijakken ser ut til å dominere motebildet akkurat nå, skal du alikevel ikke pakke bort skinnjakken. Den er aktuell både nå, og til neste sesong.

– Finn en skikkelig kvalitets skinnjakke. Style den med shorts eller jeans i duse farger i sommer, gjerne ton-i-ton. Til vinteren blir denne perfekt over kjoler og skjørt og passer utmerket under ytterjakken, eller pelsen. Velg gjerne en jakke i lys beige denne sommeren, sier Julie Holst Berntsen, daglig leder, ved Spalt Pr.

Også Andreas Holzweiler, ved Holzweiler Agenturer, har stor tro på skinn.

– Invester in en skinnjakke, eller lammeskinnsvest med fôring. Jeg vil også anbefale tynne skinnjakker - perfekt for denne sesongen, sier han.

Trenchcoat
En annen jakke som holder seg er trenchcoaten. Den har virkelig blitt et trendplagg denne våren, og neste sesong vil den være like aktuell mener Ingvild Rydland i Mildh Press. Hun holder også en knapp på skinnjakken, og mener begge jakkene blir «store» til høsten og vinteren.

– Med trenchcoaten er det både den beige og den klassiske svarte. Til vinteren kan du bruke skjerf eller en stor hals, og ha tykk genser under. Til sommeren har du singlet og jeans, tipser Rydland.

Chinos og haremsbukse
Daglig leder i Presskontakterna, Stine Birkeland, mener derimot at man bør invester i et par chinos eller haremsbukser.

– Chinos og haremsbuksen holder seg. Du kan velge tynne til sommeren og litt tykkere til vinteren. Velg den klassiske svarte, eller lys beige, tipser hun.

SE HØSTMOTEN FRA PRESSEBYRÅENE HER:

3209

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.