Gå til sidens hovedinnhold

Varetektsfengslet for drapsforsøk

Oslo (NTB): En mann som er siktet for drapsforsøk på en drosjesjåfør i Nordbygata i Oslo 20. oktober, er varetektsfengslet for fire uker med besøkskontroll.

Oslo tingrett ga politiet medhold i kravet om fire ukers varetektsfengsling med besøkskontroll, opplyser politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Drosjesjåføren ble knivstukket i Norbygata på Grønland i Oslo, og overfallet var svært brutalt. Rask medisinsk behandling førte til at han overlevde. Tilstanden var først kritisk, og mannen havnet i koma, men han kom seg igjen.

Politiet gikk igjennom diverse overvåkingsfilmer, men kom ingen vei i saken. Det var ikke kamera i bilen. Før jul ble Oslo politidistrikt imidlertid kontaktet av finsk politi. Bakgrunnen var at en person var blitt stoppet i grensekontroll i Finland og hadde fortalt at han hadde vært involvert i en knivstikking i Oslo.

- Detaljer i mannens forklaring gjorde at politiet kunne knytte ham til den aktuelle knivstikkingen av drosjesjåføren, sier Metlid.

Han ble dermed pågrepet og norsk politi begjærte mannen utlevert, og han ble transportert til Oslo torsdag. (©NTB)