Gå til sidens hovedinnhold

Værfaste skiløpere kom seg av gårde

Eidfjord (NTB): De 63 værfaste ekstremløperne som måtte søke tilflukt i flere hytter da uvær rammet Hardangervidda fredag kveld, var søndag på vei ned fra fjellet.

142 skiløpere sto klare til start på Haukeliseter for å delta i skirennet Expedition Amundsen fredag morgen. De ble advart mot dårlig vær, og til slutt valgte bare 89 av dem å legge ut på ferden. En del nådde fram til målet på Garen i Eidfjord før uværet satte inn, men 63 av dem ble hindret av uvær underveis. De tok derfor inn på flere hytter på vidda i påvente av bedre vær.

Søndag var været bedre og deltakerne kunne endelig bevege seg videre, skriver Bergensavisen.

- Det var vi arrangører som stoppet deltakerne, men i dag er forholdene i fjellet mye bedre, forteller løpsleder Fredrik Mandt på vegne av arrangøren Xtreme Eidfjord.

Han opplyser at deltakerne hadde overnattet på tre forskjellige steder i fjellet, og at de søndag var på vei ned. Deltakerne var hele tiden ved godt mot, legger han til.

- Nå har jeg ikke hørt noe direkte fra dem, men baktroppen fortalte at stemningen var veldig god, og at alle følte seg trygge i uværet. Turen har jo helt klart fått en ekstra dimensjon ved at de har kunnet prøve seg i ekstreme, men kontrollerte forhold med hyttene som sikkerhetsnett, sier Mandt. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping