RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varg Veum på nettet

Sist oppdatert:
Varg Veum, som er filmaktuell, er også på vei ut i ny bok. Deler av den kan du lese på nettet.

Dersom du er av dem som går rundt og venter på Varg Veums neste eventyr, er i hvert fall deler av hjelpen nær. Den nye boken kommer i månedskiftet september/oktober, men allerede nå kan du lese første kapittel på hjemmesiden hans.

- Dette er en klassisk Veum historie. Her hentes det ut ting som har vært skjult i fortiden og bit for bit brettes historien ut, forteller forfatteren Gunnar Staalesen som har opplevd at helten han skapte inni sitt hode for 30 år siden er blitt en hel industri.

Oktober er Veum-måned
- Ja, det kommer til å bli en travel oktober. Boken kommer samtidig som filminnspillingen begynner i Bergen.

På Den Nationale Scene i Bergen er det premiere på Varg Veum-stykket, «Falne Engler», og det gis ut ny jazz CD med «Veums beste II». Også dette i oktober.

Ingen snarvei
- Er det å skape en krimhelt en snarvei for forfattere til suksess?

- Jeg tror ikke det er noen snarvei. Det er hardt arbeid og det er i større grad enn vanlige forfatterskap, et håndverk som skal beherskes. Det er mange eksempler på at alt fra forfattere til kjendiser har forsøkt det uten å lykkes.

Nyhetene inspirerer
- Hvor henter du historiene fra?

- Jeg inspireres av nyhetene. Jeg jakter på saker i media som har spesielle tema som folk er opptatt av og som egner seg for det jeg skriver om, menneskeskjebner mer enn ytre detaljer. Den psykologiske spenningen er viktig. Leserne må føle noe for figurene, sier Gunnar Staalesen.

Den forrige boken om Varg Veum solgte i 100.000 eksemplarer. Det blir neppe mindre denne gangen med all Veum-viraken som vil følge filminnspillingen, teateret og alt det andre.

Den første filmen om Veum vil være ferdig i september neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere