*Nettavisen* Nyheter.

Variasjoner over temaet sopp

Skogen står full av fin matsopp. Lag noe godt av all den fine soppen du finner i skog og mark!

Kombiner en tur i skogen med ren matauk. Skogen står full av fin matsopp. Hold deg til de sortene du kan eller benytt deg av tilbudet om soppkontroll. En soppbok er en fin rettledning, men ikke legg sopp du ikke er helt sikker på, sammen med den trygge soppen. Enkelte arter er så giftige at selv en liten bit kan gjøre deg syk.

Soppen bør være hel, uskadet og ikke oppspist av mark. Skjær evt. bort deler som ikke er pene. Rens soppen og børst jord av den med en liten børste før du tilbereder den. Vask den bare hvis det er helt nødvendig. Soppsausen til T-bensteken er egentlig laget med champignon, men det er ingen ting i veien for å bruke annen blandet sopp. Akkurat som du gjerne kan bruke champignon i stedet for skogssopp dersom soppturen har vært heller mager.

Enkelte sorter kan spises rå, som champignon og spiselige kremler. Annen sopp spises kort eller stekt. Enkelte arter må forvelles før de kan spises. La dem da koke i ti minutter og hell kokevannet ut for å fjerne giftstoffene.

Sopp som steinsopp og traktkantarell egner seg til tørking, men sopp kan også fryses. La den rensede soppen svelle ut kraften i varm panne. Avkjøl den, og frys soppen i kraften.

Her er noen deilige oppskrifter hvor soppen står i fokus:

Soppsmørbrød

Risotto med sopp og smørstekt bacon

Sopp-piroger

T-benstek med soppsaus

Flere oppskrifter fra Art of Taste finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.