RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SplashNews (SplashNews)

Varm te kan gi kreft

Du bør la drikken avkjøles, advarer iranske forskere.

(SIDE2): Tidligere studier har vist at sigaretter og alkohol kan knyttes til kreft i spiserøret. Nå hevder iransk studie at også skåldhet drikke kan føre til sykdommen.

Å drikke varm te kan føre til strupekreft, hevder studien som er publisert i the British Medical Journal.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Studerte tedrikkere
Å drikke veldig varm te, med en temperatur på rundt 70 grader, viste seg å føre til åtteganger større risiko for strupekreft, sammenlignet med å drikke varm eller lunka te på under 65 grader.

Forskere ved «Tehran University of Medical Sciences» studerte 300 personer med spiserørskreft og ytterligere 571 friske menn og kvinner. Alle var fra samme område nord i Iran, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Nesten alle testpersonene drakk sort te regelmessig, og drakk i gjennomsnitt mer enn en liter hver dag.

Personene som regelmessig drakk teen mindre enn to minutter etter at den var ferdig laget, hadde fem ganger så større risiko for å utvikle kreft sammenlignet med dem som ventet fire minutter eller lenger.

Det er uklart hvor varmt det skal være før te kan forårsake kreft, men en tanke er at gjentatt inntak fører til gjentatte skader på belegget i munnen noe som kan være starten på alvorlig sykdom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere