*Nettavisen* Nyheter.

Varme punkter kan være savnet fly

Kiruna/Oslo (NTB-André Lorentsen og Alexander Vestrum): Været gjør det fredag vanskelig å søke etter det savnede Hercules-flyet med helikopter, men 23 personer på snøskuter deltar i søket. Et norsk Orion-fly har oppdaget varme punkter som kan være det savnede flyet.

16.03.12 08:13

- Et norsk P-3 Orion-fly meldte klokken 5.07 at det har oppdaget en varmesignatur som kanskje kan være det savnede Hercules-flyet eller deler av det, i området like sør av Kebnekaise. Militære letemannskaper på bakken ble umiddelbart varslet og er på vei mot posisjonen, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Leteaksjonen ble natt til fredag trappet ned på grunn av dårlig vær. Også fredag morgen gjør været letingen vanskelig. Det er lavt skydekke og dårlig sikt. Derfor er mulighetene for å søke fra lufta begrenset, opplyser Sjö- och flygräddningscentralen.

Leteområdet er ikke så stort, så om helikoptrene kommer i luften, har vakthavende redningsleder Bengt-Olov Hammarlöf ved Sjö- och flygräddningscentralen til godt håp om å finne flyet.

Fredag morgen ble leteområdet beregnet til 5 ganger 2 kilometer, inkludert Kebnekaises nord- og sørtopp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.