RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varmerekord i tre fylker

En mann tar bilder av Barcode-byggene fra nabolaget Enerhaugen på Tøyen mandag ettermiddag.
En mann tar bilder av Barcode-byggene fra nabolaget Enerhaugen på Tøyen mandag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
November var uvanlig varm, og i tre fylker ble det satt ny temperaturrekord.

I Hedmark, Oppland og Buskerud har det ikke vært noen varmere november siden målingene begynte, ifølge Meteorologisk institutt.

Samlet sett lå temperaturen i hele landet 2,8 grader over normalen. De landsomfattende målingene strekker seg tilbake til år 1900.

Månedsnedbøren lå litt over det som er normalt, men enkelte målestasjoner på Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland fikk dobbelt så mye nedbør som de vanligvis får i november.

Andre stasjoner i Hedmark og Oppland fikk under en firedel av den normale nedbørsmengden.

På verdensbasis er det satt en rekke temperaturrekorder i løpet av året. Hvis ikke noe svært uventet skjer i desember, vil 2015 slå alle tidligere globale årsrekorder med stor margin.

Årsaken til den høye temperaturen antas å være menneskeskapt global oppvarming og værfenomenet El Nino. I El Nino-år er blant annet overflatevannet i deler av Stillehavet uvanlig varmt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere