Gå til sidens hovedinnhold

Varmerekord på nasjonaldagen

Opp mot 26 grader på det varmeste.

OSLO (NTB): Hele fire av Meteorologisk institutts værstasjoner i Møre og Romsdal og Trøndelag målte høysommervarme 17. mai. Værekspert Bernt Lie mener nasjonaldagen ble den varmeste noensinne i Midt-Norge.

Sjekk pinseværet på Nettavisens værsider

- Alle tiders høysommervarme har det vært i Ålesund på nasjonaldagen. Både på Bingsa (26,8) og Emblem (26,3) var det opp på 26-tallet på det varmeste. Kanskje var dette i aller varmeste laget for de mange bunadskledde. Trøsten må i så fall være at det aldri før på en 17. mai har det vært så varmt i Ålesund, skriver Lie på sitt nettsted Vær og vind.

Også i Trondheim ble det ny varmerekord fredag. Den tidligere rekorden fra 1932 på 24,5 grader ble slått med to tideler da det ble målt 24,7 grader på det varmeste.

Finnmark opplevde flott 17. maivær i går, og nordøst på Nyrud i Pasvikdalen kom gradestokken opp i 23,2 grader på det varmeste.

Fire steder på Sørlandet nådde kravet til nordisk sommervarme idet Landvik ved Grimstad nådde 20,6 grader, Gjerstad og Nelaug Jernbanestasjoner i Aust-Agder begge 20,2 grader og Lyngør Fyr akkurat 20 grader, skriver Vær og vind. (©NTB)

Les også:

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken