RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Liv Nisja-Wilhelmsen/Nettavisen

Varmluftsballong sneiet hustak

Sist oppdatert:
Firmaturen i varmluftsballongen endte midt i et boligområde i Oslo.

Beboere ved Refstad og Årvoll i Oslo fikk ved 22-tiden tirsdag nærkontakt med to varmluftsballonger. Den ene måtte lande midt i boligområdet. Det var ansatte i konsulentselskapet Steria som var på luftferd.

Har du tips til Nettavisen? Send SMS/MMS med tips til 2242 eller epost til tips@nettavisen.no

- En av ballongene klarte etter hvert å stige, men den andre fortsatte mot bakken. Vi var vitne til at den kun var noen få centimeter over tre hustak uten at det så ut til at man hadde mulighet for ytterligere stigning, sier Pål Nisja-Wilhelmsen, Refstad-beboer og til daglig Direktør for forretningsutvikling i Mediehuset Nettavisen, til Nettavisen.

Ballongen fortsatte å dale og til slutt landet den rett bak støyskjermen ved Trondheimsveien.

Ballong fra Steria
Konsulentselskapet Steria har i flere år benyttet varmluftsballong i Oslo, og i sommer har firmaet hatt flere turer med sine ansatte. Det var under en av disse turene det ble nærkontakt med hustakene tirsdag kveld.

- Jeg har snakket med ballongføreren, og det er slik med varmluftsballonger at man ikke alltid vet hvor man lander, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i Steria til Nettavisen.

- Flyr med vinden
Ballongfører Mikael Klingberg var den som førte den 23 meter høye ballongen som måtte lande nær Trondheimsveien.

- Det så nok mer dramatisk ut enn det var. Det var en kontrollert nødlanding. Ingen kom til skade, og vi har heller ikke fått noen klager, sier han til Nettavisen, men bekrefter at de fløy tett på hustakene.

Klingberg, som har fløyet varmluftsballong i rundt 30 år, forklarer at de flyr i tråd med forskriftene Luftfartstilsynet har satt.

- Enhver ballongferd går fra A til X. Vi flyr med vinden, så retningen har vi liten kontroll på, mens høyden kan vi kontrollere, sier han.

- Mange løp ut for å få med seg den dramatiske ballongferden, og flere måpte da de fikk se hvor nær den oransje ballongen var egne hustak, sier Pål Nisja-Wilhelmsen.

Politiet i Oslo sier de ikke har mottatt noen melding om hendelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere