Mandag morgen klokka 09.48 meldte Nettavisen friskt at badetemperaturene nå er så høye at til og med mormor tør å ta en svømmetur. Med sol i blikket dro vi til Oslos strandhovedåre, Huk, for å ta tempen på badelivet.

Dette var i halv ellevetiden. Det er juli, og mange har ferie. Men jøss... Det var helt tomt gitt.

Det skal nevnes at solstrålene ikke akkurat stekte mot kroppen, men den sto jo på himmelen. Og det var meldt strålende vær utover dagen. Merkelig.

Sjekk hvordan været blir hos deg her

- Stusslig
Men midt i all den tilsynelatende tomheten finner vi to bikinikledte jenter. Endelig noen som nyter sandkorn mot tærne. De er faktisk de eneste to menneskene som ligger på Huk klokken 10.30. Og det midt i ferien.

- Det er ikke så altfor mye liv her, nei. Det er stille og rolig, sier Tina (23) og Maiken (23) til Nettavisen.

Jentene ler mot hverandre, og påpeker hvor uheldig det var at en journalist kom akkurat nå. De har vært på Huk en halvtime, men gir ikke opp med det første.

- Det kommer sol snart. Det kommer folk snart. Vi har troen og er evig optimister, understreker jentene.

Tina og Maiken hadde planlagt strandturen en god stund, da de ikke hadde sett hverandre på lenge. Men hva i all verden gjør man på en folketom strand?

- Det er ikke så nøye. Vi har nå bare liggi her og snakket tullball. Ingen vet at vi er her, og det skal vi heller ikke fortelle om nå, flirer de.

21 grader
For øvrig ble det meldt 20 grader eller mer på fire badestrender i Oslo mandag formiddag. Ulsrudvann, Solvikbukta på Malmøy, Skraperudtjern og Nøklevann.

Sjekk badetemperaturene i Oslo-området her.

Kaldest var det på Kapteinsputten, Katten og Bogstadvannet med stusslige 17 grader.