RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varner-brødrene tror Sunde sluker Gresvig

Sist oppdatert:
Tirsdag solgte Varner-brødrene sine aksjer i Gresvig til Nils Olav Sunde. De tror sunnmørsinvestoren vil sluke selskapet og var fornøyd med prisen
Tirsdag kom nyheten om at sportskjeden Gresvig har fått en ny storeier. Nils Olav Sunde, sunnmørsinvestoren best kjent for ColorLine, tok 30 prosent av selskapet og betalte 40 kroner aksjen.

Dette var en pris analytikere iMarkedet snakket med tirsdag mente var alt for lav, og Paretos Erik Helberg, mente at investorene ikke burde selge til Sunde men forlange over 50 kroner aksjen, minst.

I dagens utgave av Dagens Næringsliv står Petter og Marius Varner frem som en av selgerne av Gresvig-aksjer. Begge med lang erfaring fra retail og handel gjennom Varner-gruppen som blant annet eier Dressmann og Cubus.

Stort tap
De kjøpte seg inn i selskapet etter at Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten solgte seg ut vinteren 1997. Den gangen var kursen rundt 100 kroner aksjen. Dermed har Varner-brødene måtte bite i seg et tap på nærmere 60 kroner aksjen på en investering som har vart i ca syv år.

- Vi synes det var en fornuftig pris etter at aksjen har ligget og vaket rundt 20 til 30 kroner i mange år, sier Marius Varner til Dagens Næringsliv.

Industriell fremfor finansiell
Varner har vanskelig for å tro at Sundes kjøp er en ren finansiell plassering, og forventer at Sunde kommer til å kjøpe flere aksjer i selskapet.

- Det vil være overraskende om det er en ren finansiell investering. Hvis man er vant til å eie 100 prosent, og være driftsorientert og industriell, så vil jeg tro det henger litt sammen dette her, sier Varner til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere