RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varner-gruppen signerer Bangladesh-avtale

Oslo (NTB): Den norske klesgiganten Varner-gruppen signerer en internasjonal avtale som skal sikre tekstilarbeiderne i Bangladesh en mindre risikofylt arbeidshverdag, melder NRK.

Fristen for signering av den historiske avtalen «The Accord on Fire and Building Safety» gikk egentlig ut i mai, og Helly Hansen var da det eneste norske merket som skrev under på avtalen. Nå melder Varner-gruppen, som er en av de to største klesselskapene i Norge, at de likevel ønsker å forplikte seg til avtalen om brann- og bygningstrygghet for tekstilarbeiderne i Bangladesh.

BikBok, Carlings, Cubus og Dressman er blant klesskjedene som hører til Varner-gruppen.

Annabelle Lefebure Henriksen i CSR-avdelingen til Varner-gruppen sier til NRK at selskapet hadde behov for å diskutere enkeltpunkter i avtalen med Initiativ for etisk handel (IEH) og Framtiden i våre hender før de var klare til å signere.

IEH er sentral i arbeidet med å få norske klesselskap til å forplikte seg til avtalen. Til nå har 66 selskaper i verden undertegnet avtalen. Den endelige implementeringsplanen skal være ferdig 8. juli.

Etter Kina er Bangladesh det landet Norge importerer mest klær fra. I fjor ble det importert klær til Norge for 836 millioner kroner. Norges andre klesgigant, Voice, har foreløpig ikke bestemt seg om de skal signere avtalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere