RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsel fra SeaBird

Sist oppdatert:
Selskapet har støtt på problemer i tredje kvartal.
Seismikkselskapet SeaBird har sendt ut et resultatvarsel for 2007. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) er ventet å lande på 40 millioner dollar og kommer fra driftsinntekter på mellom 100 og 110 millioner dollar.

Bakgrunnen for justeringen av forventningene kommer etter at Geo Mariner fikk en treg start, forsinkelser i forbindelse med ferdigstillelsen av Osprey Explorer, en betydelig inflasjon i mannskapets lønninger samt den svake dollarutviklingen.

SeaBird melder også om en utnyttelsesgrad for flåten i tredje grad på 62 prosent. Fartøyene Northern Explorer og Kondor Explorer var tilfredsstillende med en utnyttelsesgrad på 95 prosent. Kondor Explorer har fått forlenget en kontrakt med CGG Veritas på 4 måneder. Tekniske problemer med seismisk utstyr gjorde at Hawk Explorer hadde en utnyttelsesgrad like under 95 prosent.

Osprey Explorer har vært på et verftet i to måneder for å bli oppgradert til et 2D-fartøy og hadde dermed en utnyttelsesgrad på lave 27 prosent. Skipet er nå klart for bli mobilisert for Mexicogolfen. Geo Mariner har under hele kvartalet vært ute av drift, men har påbegynt opp den første av flere korte kontrakter i helgen.

Aquila Explorer ble levert i juni og har hatt en kapasitetutnyttelse på 42 prosent i fjerde kvartal. Munin Explorer ble også levert tidlig i august etter en oppgradering og var i virke for 47 prosent av tredje kvartal. 10. september ble The Harrier Explorer levert, men opplevde tekniske problemer og hadde en utnyttelsesgrad på 10 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere