RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler ekstrakostnader på Melkøya

Sist oppdatert:
AF Gruppen varsler nå ekstrakostnader i forbindelse med bygging av produktkaia ved det nye LNG-anlegget på Melkøya
AFS PIHL Group, som er et 50/50 arbeidssfelleskap mellom norske AF Spesialprosjekt as og danske Pihl & Sønmener det vil komme ekstrakostnader på omkring 10 millioner kroner på grunn av problemer med fundamentet ved anlegget på Melkøya.

Produktkaia bygges i forbindelse med LNG-anlegget hvor gassen fra Snøhvitfeltet skal ilandføres for før videre eksport på spesialskip.

- I forbindelse med gjennomføringen er det avdekket avvik med hensyn til oppnådd kvalitet ved utstøpning av stålrørspeler som fundamenterer produktkaia på Melkøya. Avvikets omfang er ikke fullstendig klarlagt, men det er dokumentert at det ikke er oppnådd tilfredsstillende betongkvalitet i bunndelen av flere av de bærende pelene, melder AF Gruppen.

Produktkaia kommer til å bli levert til Statoil med beskrevet kvalitet, både med hensyn til bæreevne og levetid, lover selskapet. Etter all sannsynlighet vil også tidsplanen holde, og problemene ikke under noen omstendighet til å forsinke
Snøhvit-prosjektet, melder AF Gruppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere