Varsler enda billigere øl

Foto: (scanpix)

Med billigøl-merkene i front trappes ølkrigen ytterligere opp neste år. Det vil bety enda billigere øl i butikken.

19.12.03 08:41

Billigøl-merkene selger bedre og bedre, og sto for omkring en fjerdedel av salget i november, viser en undersøkelse utført av A.C Nilsen.

Hvor mye ei flaske øl kommer til å koste neste år vil foreløpig ikke bransjen avsløre, men det kommer altså til å bli mulig å kjøpe ølet til godt under ti kroner flaska i 2004.

Bryggeriet Grans bekrefter overfor Dagens Næringsliv at neste års priser blir enda bedre for forbrukerne.

- Jeg har hørt rykter om at de to store besinner seg noe og at prisene til Ringnes og Hansa vil gå noe opp neste år. Men vi må regne med fortsatt tøffe tak, og vi tar konsekvensen av dette ved å legge inn priser som er enda bedre neste år, sier styreformann Guttorm Gran til DN.

Grans går mot et av sine beste år noen sinne med dobling av resultatet på to år selv om de selger ølet billig.

I sommer var det bare lille Grans som solgte billigøl, men i høst slo konkurrentene til.

Hansa startet salget av ølet Borg til under ti kroner flaska. Deretter kom Ringnes på banen med ølet Tuborg som selges like billig. Mange har opplevd at billigølet har vært utsolgt i høst, og bransjen forteller om billigøl som rives ut av hyllene.

- Utviklingen er dramatisk. Signalene tyder på at billigmerkene spiser stadig større markedsandeler, sier Helge Hasselgård, direktør for Samfunnskontakt i Bryggeriforeningen, til Dagens Næringsliv. Han frykter nedleggelser i bransjen som følge av priskrigen.

Ringnes vil ikke kommentere Grans varsel om at Ringnes og Hansa kan komme til å sette opp prisene igjen i 2004.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag