Varsler flere selvmords-angrep

En talsmann for Islamsk hellig krig sier til TV 2 Nettavisen at organisasjonen vil fortsette med selvmordsangrep mot Israel.

18.04.06 14:38

- Israel tar bort palestinernes jord og forsetter å bygge muren. De siste dagene er flere barn og sivile drept. Palestinerne lider under israelske angrep, og nå har Vesten stanset økonomisk støtte til oss. Vi har ikke noe å tape nå. Vi vil fortsette å anripe Israel helt til de trekker tilbake sine styrker fra palestinske områder, og lar oss bo i fred, sier Abo Abdulla til TV 2 Nettavisen på telefon fra Gaza.

Han er talsmann for Islamsk hellig krig, organisasjonen som stod bak selvmordsangrepet i Tel Aviv mandag, der ni mennesker mistet livet. En 18 år gammel selvmordsbomber stod bak.

Støtten viktig
Abo Abdulla kritiserer Vesten for å stoppe økonomisk støtte til palestinerne.

- Det viktig at dere vet at ingen av pengene som kommer fra giverland går til Hamas eller til Islamsk hellig krig. Vesten tar feil hvis de tror at vi skal gi opp. Palestinere er slitne, men gir ikke opp Israel. Den eneste løsningen er at Isarel avslutter okkupasjonen. Hvis det ikke skjer, vil vi fortsette vår hellige krig mot dem, sier Abo Abdulla.

De siste dagene har den israelske hæren sendt flere raketter mot mål på Gazastripen. Flere sivile har mistet livet i angrepene. Selvmordsaksjonen i Tel Aviv mandag var en reaksjon på israelske styrkers aksjoner mot det palestinske folket, sier Abo Abdulla.

Okkupasjon
- Israelske styrker drepte flere palestinerne. De siste dagene har rundt 3000 raketter blitt avfyrt mot Gazastripen, hevder Abdulla.

- Norge har også vært okkupert og nordmenn kjempet mot tyske soldater. Vi har rett til å gjøre det samme når vi ser hver dag at Israel tar bort mer og mer land fra oss. I det siste har Israel også drept 40 ledere i Islamsk Jihad. Israel respekterer ikke våpenhvilen med de militante palestinske gruppene, særlig Islamsk Jihad mellom mai 2005 til desember 2005. Nå har vi ikke lenger noen våpenhvile med Israel, sier Abo Abdulla.

Islamsk hellig krig har ingen medlemmer i den palestinske nasjonalforsamlingen. De nektet å delta i det siste palestinske valget og vil heller ikke sitte i regjering.

Fordømmer
Israelske myndigheter har fordømt angrepet i klare ordelag.

- Terrorangrepet i Tel Aviv ble gjennomført med det uttrykte mål å drepe israelske borgere midt i deres påskehøytid. Jeg kaller på alle verdens ledere til å ta klart og tydelig avstand fra palestinsk terror, uttalte utenriksminister Tzipi Livni.

Israelske myndigheter holder den palestinske selvstyremyndigheten ansvarlig for angrepet i Tel Aviv. Tirsdag ble det likevel klart at landet ikke vil godkjenne militære angrep mot Hamas-regjeringen i respons på selvmordsaksjonen, melder Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.