RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler forsinkelser på Gardermoen

Det dannet seg køer på flere norske flyplasser, mens andre måtte stenge, når vekterstreiken 2012 var på sitt verste.
Det dannet seg køer på flere norske flyplasser, mens andre måtte stenge, når vekterstreiken 2012 var på sitt verste. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Ledelsen ved Gardermoen ber reisende være forberedt på forsinkelser tirsdag på grunn av bemanningsutfordringer blant flygelederne.

Mandag kveld måtte flyplassene Torp og Rygge stenge fordi det var for få flygeledere på jobb.

- Alt går nå som normalt igjen. Så vidt vi vet ser det greit ut også utover dagen, vi ikke har indikasjoner på noen annet, sier Olav Haakon Aas, administrerende direktør hos Torp Lufthavn, til Nettavisen.

Også Gardermoen var stengt en periode natt til tirsdag.

Nettavisen har fått opplyst at det ikke er noen nye forsinkelser på Gardermoen, og at trafikken ser grei ut. Det kan bli noen forsinkelser på tirsdag formiddagen, men hittil har de kun hatt et par avganger som har gått 15 minutter for sent.

- Det har vært noen forsinkelser på ankommende fly på morgenen, men ikke på avganger. Nå styrer vi oss inn mot normal trafikk og det ser ut til å gå fint utover dagen, forteller Gardermoens pressevakt Mariann Horness til Nettavisen.

Slik ser det ut på Gardermoen nå.

Avinor har tidligere i sommer varslet at det kan bli problemer med å få fylt vaktlistene, men kommunikasjonsdirektør i Avinor, Ove Narvesen, sier til NTB at de jobber kontinuerlig med å få fylt hullene i bemanningen.

- Vi har en sårbar bemanning, og av og til svikter det slik at vi får en beklagelig situasjon som den som oppsto mandag. Vi håper å få løst dette underveis i størst mulig grad, så passasjerene og flyselskapene slipper flere slike opplevelser, sier han.

Nettavisen har enda ikke lykkes i å få kontakt med Rygge lufthavn.

(NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere