RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler økt innsats mot ulvejegere

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Statssekretær Heidi Sørensen (SV) mener oppklaringsprosenten for ulovlig jakt på ulv er for lav, og varsler økt innsats mot rovdyrkriminalitet.

Sørensen understreker at ulovlig jakt på ulv er alvorlig miljøkriminalitet, og mener oppklaringsprosenten i slike saker samsvarer dårlig med omfanget og alvorlighetsgraden.

- Slik kan vi ikke ha det, og for å møte utfordringene rettes det nå sterkt et søkelys på denne typen miljøkriminalitet, sier statssekretæren i Miljøverndepartementet til Nationen.

Ulver med russisk stamtavle, som tar med seg friske gener til norske skoger, og deretter forsvinner, har skapt stor debatt og Heidi Sørensen har fått kraftig kritikk fra sauebønder i Innlandet som følte seg mistenkeliggjort etter påstander om ulovlig jakt på russerulver i norsk natur.

- Dette handler ikke om å mistenkeliggjøre hele lokalbefolkningen i ulveområder, men heller om å stoppe ulovligheter som utføres av enkeltpersoner uten respekt for norsk lovgiving, understreker statssekretæren.

Hun peker også på at lovlige jakten er en trussel mot den skandinaviske ulvestammen.

- Den minsker også forvaltningens handlingsrom når det gjelder å kunne ta ut ulv som gjør stor skade på bufe og tamrein, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere