RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VARSLER STREIK: - Vi har ikke besluttet i hvilket omfang eller dato ennå, men det blir før sommeren, sier lederen i Skolenes Landsforbund (SL), Anne Finborud.
VARSLER STREIK: - Vi har ikke besluttet i hvilket omfang eller dato ennå, men det blir før sommeren, sier lederen i Skolenes Landsforbund (SL), Anne Finborud. Foto: Bo Mathisen (Skolenes Landsforbund)

Varsler lærerstreik før sommeren

Sist oppdatert:
Lærere tilknyttet Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon vil gå ut i streik før sommerferien i protest mot den nye arbeidstidsavtalen i skolen.

Partene i kommunesektoren kom mandag til enighet om årets lønnsoppgjør og en ny arbeidstidsavtale for lærerne.

Tre mindre lærerorganisasjoner; Norsk Lektorlag, Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon, valgte imidlertid å si nei til skissen. De tre organiserer rundt 18.500 av landets lærere, inkludert brorparten av lærerne i Kulturskolen.

Før sommeren

Nå varsler de to LO-forbundene Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon en streik før sommeren.

- Vi har ikke besluttet i hvilket omfang eller dato ennå, men det blir før sommeren, sier lederen i SL, Anne Finborud til NTB.

Les også:  Ingen streik i Oslo kommune

Norsk Lektorlag vil ta en avgjørelse om en eventuell streik under et sentralstyremøte torsdag neste uke. Leder i Norsk Lektorlag Gro Elisabeth Paulsen uttalte mandag at det kan bli aktuelt å utsette streiken til høsten for å oppnå større effekt.

Sinte medlemmer

Finborud sier de to forbundene ikke går ut i streik fordi de tror de kan få en bedre avtale, men av strategiske, langsiktige grunner.

- Vi ønsker å påvirke utviklingen av norsk skole, og vi ønsker å bevisstgjøre KS at i neste omgang så må vi ha tydeligere avtaler som gir bedre svar på hvordan vi skal organisere arbeidstiden, sier Finborud.

Les også:  Ingen streik i staten

Ledelsen i Utdanningsforbundet, som er landets største lærerorganisasjon, har gått inn for skissen, men har møtt mye skuffelse og sinne blant egne medlemmer.

Avtalen skal ut på uravstemning blant medlemmene, og det er knyttet spenning til om flertallet av medlemmene vil støtte den. Medlemmene må ha avgitt svar innen 18. juni, opplyser forbundet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere