RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler mer aggressiv euro-rente

Sist oppdatert:
Et medlem av den europeiske sentralbanken varsler en mer aggressiv rentepolitikk i eurosonen for å takle høyere inflasjonsrisiko.
Nicholas Garganas, medlem i styret til den europeiske sentralbanken, varsler tirsdag at de vil komme til å ha en mer aggressiv holdning til rentepolitikken fremover. Dette for å minske risikoen for inflasjon. Det melder Bloomberg News tirsdag.

- Skulle behovet for en mer aggressiv rentejustering melde seg, er det ingen ting som stopper oss fra å ta den beslutningen. Jeg vil ikke utelukke en høyere justering enn 25 basispunkter, sa Garganas som la til at han ikke utelukket en raskere heving enn hvert annet kvartal.

Hver tredje måned har den europeiske sentralbanken hevet renten med 25 basispunkter hver tredje måned siden desember.

Signalene fra Garganas er viktige, siden dette er sjette gang på like mange dager medlemmer av styret i den europeiske sentralbanken har hintet om en mer aggressiv rentepolitikk. Frykt for høyere prisvekst i eurosonen og verden generelt har fått markedene til å prise inn høyere rente.

Garganas, som også er sentralbanksjef i Hellas, fortalte at de siste tallene viser at risikoen til prisstabilitet er på oppsiden, og at denne risikoen har økt.

Også den internasjonale oppgjørsbanken kommer med signaler til verdens sentralbanker om å være på vakt mot inflasjon. Ifølge Financial Times mener banken at dagens lave inflasjon kombinert med den sterke globale veksten ikke er varig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere