RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler mer normalt januarvær i USA

New York (NTB): Polarkulden er i ferd med å slippe taket i USA. Det går mot mer normale vintertemperaturer etter det strenge vinterværet som har kostet et titall mennesker livet den siste tiden.

Onsdag skriver USA Today at det østlige, sørlige og sentrale USA nå kan vente seg mer normale temperaturer for årstiden. Den polare virvelbevegelsen, værfenomenet som har ført polarkulden inn over landet, trekker nordover mot Canada.

Det vil riktignok fortsatt være kaldt øst i landet, med et ensifret antall minusgrader i nord, mens temperaturene gradvis stiger til rundt 10 plussgrader etter hvert som man beveger seg sørover. I Midtvesten og nord på prærien vil det fortsatt være kaldt, og det sentrale USA kan vente seg nedbør, noen steder som regn, mens andre steder vil den komme som snø. Det samme gjelder over mot vestkysten: regn i lavlandet, men snø i høyden.

Den siste tiden har mange steder i USA opplevd de laveste temperaturene på flere tiår, og det har blitt snakket om at det mange steder var kaldere enn både Sydpolen og Mars.

Riktignok er det «høysommer» på Sydpolen for tiden, med temperaturer rundt -30 grader. Også på Mars måler Curiosity Rover «bare» 25-31 minusgrader, mens The Smithsonian Institute minner om at Curiosity befinner seg i et krater i planetens tropeområde og at det er fortsatt er betydelig kaldere på Mars enn i USA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere