RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KAN LEGGES NED: Moss lufthavn Rygge kan bli lagt ned til neste år.
KAN LEGGES NED: Moss lufthavn Rygge kan bli lagt ned til neste år. Foto: Morten Holm (NTB Scanpix)

Varsler nedleggelse av Rygge

Sist oppdatert:
Kveldens vedtak i Stortinget kan bli kroken på døra for Moss lufthavn Rygge.

Mandag kveld vedtok Stortinget å innføre flyseteavgift fra 2016.

– For tre uker siden hadde vi ikke hørt om dette en gang. Det kom som lyn fra klar himmel. Hvis denne flyseteavgiften innføres, vil vi bli feid av banen. Vi vil ikke være konkurransedyktige om flykapasiteten til Ryanair. De flytter flyene så raskt som mulig og vi ser ingen annen mulighet enn å legge ned flyplassen, sa Pål Tandberg til VG før vedtaket var et faktum mandag kveld. Han er administrerende direktør for Moss lufthavn Rygge.

Mandag kveld behandlet Stortinget skatte-, avgifts- og tollvedtak for 2016.

-Dette handler om ekte mennesker, med ekte jobber som de går til, som de nå står i fare for å miste, sa Geir Pollestad (Sp) på Stortingets talerstol mandag kveld. Sp mener at en flat seteavgift er dårlig fordi den rammer korte ruter like hardt som lange ruter.

- Det er rørende at Sp har en slik omtanke for Ryanair, der flybilletten ofte koster mindre enn billetten på flybussen til flyplassen. Det blir ikke grønt skifte av det, svarte Høyres Heidi Nordby Lunde.

VARSLER NEDLEGGELSE: Administrerende direktør for Rygge lufthavn, Pål Tandberg.

Samarbeidspartiene foreslo flyseteavgiften i statsbudsjettet for 2016. Avgiften vil gi staten én milliard kroner i inntekter. Tandberg sier at Ryanair allerede har varslet avvikling fra 1. november 2016, hvis avgiften blir vedtatt.

Tandberg sier at avgiften vil øke prisen på flybillettene med 88 kroner på innenlands-, og 80 kroner på utenlandsreiser.

Tandberg sier at dette vil gjøre at flyplassen taper konkurransen om å være Ryanairs hovedflyplass. Selskapet står for 90 prosent av trafikken ved Rygge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere