RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler nye protester i Egypt

Kairo (NTB-AFP-Reuters): Opposisjonen i Egypt oppfordrer til nye massedemonstrasjoner mot det islamist-inspirerte grunnlovsforslaget.

Lørdag avholdt Egypt første runde i folkeavstemningen om ny grunnlov, en avstemning som islamistene og tilhengere av president Mohamed Mursi ser ut til å ha gått seirende ut av. Avstemningen fortsetter neste helg, men allerede tirsdag vil opposisjonen igjen samle seg i Kairos gater for å protesterte mot det som ser ut til å bli landets nye grunnlov.

Den nasjonale redningsfronten, en paraplyorganisasjon for opposisjonen, mener at avstemningen lørdag var preget av fusk og uregelmessigheter, og protesten er også rettet mot dette.

Det muslimske brorskap har lagt fram uoffisielle tall som viser at 57 prosent stemte for forslaget i første runde. Det offisielle resultatet vil ikke bli kjent før annen runde 22. desember.

En av opposisjonslederne, Mohamed ElBaradei, har gjentatt kravet om at Mursi må avlyse folkeavstemningen og innlede samtaler med opposisjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere