RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler om ny tørkeperiode i Somalia

Oslo (NTB): En ny alvorlig tørkeperiode er på vei i Somalia, og internasjonale hjelpeorganisasjoner frykter den vil forlenge og forverre matkrisen i det krigsherjede landet.

Somalia ble i fjor rammet av en av de verste sultkatastrofene verden har sett på mange år, og FN erklærte hungersnød i landet.

Katastrofen er nå nedgradert til en matkrise, men fortsatt preges befolkningen av feilernæring og høye dødsrater, opplyser Flyktninghjelpen.

FNs varslingsinstans FEWSNET melder nå om mye mindre regn enn normalt for vårens regnsesong. Dette bekymrer hjelpeorganisasjoner i Somalia som nå går ut med en felles uttalelse der de varsler om en forverring.

- Norge og verdenssamfunnet må ta dette varselet alvorlig. I fjor tok vi ikke varslene om sultkatastrofen på alvor tidlig nok. Hjelpen kom for sent og flere tusen mennesker døde unødig, sier generalsekretær Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen.

Hun påpeker at det er mulig å forhindre at tørkeperioden vil føre til et kritisk tilbakefall for utsatte somaliere, men at det da trengs flere ressurser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere