RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler omfattende kontroll av halalkjøtt

OSLO (NTB): Islamsk Råd hevder at mye av halalkjøttet som selges i Norge, enten er feilmerket eller er smuglerkjøtt. Mattilsynet varsler omfattende kontroller på nyåret.

Mattilsynet skal samarbeide med Islamsk Råd om kontrollene, skriver NRK.

- Mafiaen i kjøttbransjen lurer muslimer. Kjøttet merkes «halal», uten at det er det. Det er dette vi nå skal rydde opp i, sier generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge.

Halal-markedet i Norge er i kraftig vekst, og i de tre første kvartalene i år er det solgt 950 tonn av kjøttet. At kjøttet er halal betyr at slaktingen skjer ved at dyrets hovedpulsårer i strupen kuttes md ett kutt, og så mye blod som mulig tappes. I Norge må dyrene bedøves før blodtappingen.

- Dette handler om redelighet, folk skal være trygge på at den maten de spiser ikke er noe annet enn det den utgir seg for, sier seksjonssjef Randi Edvardsen i Mattilsynet. Hun opplyser at Mattilsynet vil sjekke dokumentasjonen til virksomhetene nøye.

Mattilsynet anmeldte i mai Narvik-bedriften Kuraas etter at det i mars ble funnet opptil 30 prosent svinekjøtt i halalkjøtt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere