Gå til sidens hovedinnhold

Varsler pudderalarm før jul

Det er kaldt i bakkene, og til helgen skal det komme MYE snø!

- Lørdagen kan bli noe mer overskyet enn torsdag og fredag, men dessverre ser det ikke ut til at det kommer noe snø før på søndagen. Men da snakker vi mengder, sier Norgesansvarlig hos Skiinfo, Jens Løland.

Sjekk været der du bor

Pudderanleggene
Torsdag var det 5 skianlegg som hadde puddervarsel på Skiinfo. Det vil si at det er ventet 20 centimeter nysnø eller mer i løpet av de neste 4 dagene.

Varslet snøfall i løpet av de fire neste dagene:

  • Gautefall 33 cm (29 cm på søndag)
  • Gaustablikk 29 cm (25 cm på søndag)
  • Hallbjønnsekken 27 cm (23 cm på søndag)
  • Lifjell 27 cm (25 cm på søndag)
  • Vrådal 27 cm (21 cm på søndag)
  • Rauland 24 cm (19 cm på søndag)

Andre skianlegg som venter mye snø denne helgen inkluderer Hovden (20 cm), Beitostølen (19 cm), Norefjell (19 cm), Hemsedal (17 cm), Geilo (12 cm).

Hold deg oppdatert på snøvarselet her.

Skiinfo kan ellers melde om en svært kald, men solfylt helg. Væroversikten for torsdagen viser at Hemsedal har 19 minusgrader, Trysil har 20 minusgrader og Geilo har 18 minusgrader.

- Så denne helgen er det bare å pakke med seg det beste superundertøyet man har. Dunjakka må også med, og solbrillene bør være lett tilgjengelig når de fleste av oss tar turen til bakkene i morgen.

Minusgrader og vind
Løland kan støtte seg til prognosene fra Storm Weather Center. De melder også om en kanonjul for alle som planlegger å tilbringe ferien med ski og brett på beina.

Det eneste minuset, bokstavelig talt, er kulden. I fjellet faller kvikksølvet ned mot minus 25 grader, skriver meteorologene på sine nettsider.

«Blir det i tillegg vind er det farlig kaldt. Minus 25 grader og frisk bris, 10 meter i sekundet, oppleves som 40 kuldegrader!»

Den kaldeste jula?
Torsdag morgen ble det målt under 30 minusgrader flere steder i Røros.

Ifølge Arbeidets Rett er det «sprettkaldt» over hele regionen, og det er meldt fortsatt kaldt vær fremover. Den kaldeste juleaftenmålingen på Røros er fra 1995, da det var 32,8 minusgrader.

På Meteorologisk institutts rekordliste for været på juleaften de siste 50 åra, er det Karasjok som topper med 42 målte minusgrader i 1978.

Les også:Kalde jul

Snøkaos i Bergen?
BA.no melder om at det ikke bare er kulden bergensere må stri med de nærmeste dagene. På lørdag starter et snøkaos uten sidestykke.

- Det kan være det faller nærmere 40 centimeter snø. Det kan det bli kaos av, sier statsmeteorolog Ivar Hjellestad til avisen.

Sjekk været der du bor

Kommentarer til denne saken