*Nettavisen* Nyheter.

Varsler sol 17. mai

SOL?: En uke før 17. mai ser det ut til at hovedstaden får landets kanskje fineste vær på grunnlovsdagen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- Det ser ut til å bli ganske bra, sier meteorolog.

09.05.14 11:41

Mens det i resten av landet meldes om regn og gråvær grunnlovsdagen, ser det lysere ut for Oslo-folket og det sentrale Østlandet.

- Det ser ut til at det vil bli ganske bra. Det blir muligheter for å se sola, men også her kan det komme en og annen byge, sier meteorolog ved meteorologisk institutt, Marit Helen Jensen til Nettavisen.

Les også:17. mai-været: - Folk får nok bruk for paraplyen

Fortsatt usikkert
Dagens prognoser tilsier at det vil bli temperaturer på mellom ni og 14 grader under feiringen i hovedstaden.

Størst sjanse for nedbør er det på morgenen og formiddagen, ifølge yr.no.

Selv om Jensen allerede nå kan se hvordan værutsiktene for 17. mai er, understreker hun at prognosene fortsatt kan svinge veldig fram til selve dagen.

- Dette varselet er forholdsvis usikkert. Spesielt siden vi nå er inne i en ustabil periode. Da endrer prognosene seg fra dag til dag, men som sagt ser det ikke så galt ut, sier hun.

Les også: Advarer korps mot hørselsskader

Flere lavtrykk som er på vei mot Norge kan avgjøre om det blir solbriller eller paraply i 17. mai togene på det sentrale Østlandet.

- Det avhenger av hvordan disse går, sier meteorologen.

Grått ellers i landet
Torsdag kunne hun fortelle at det for resten av landet ser ut til å bli ganske så grått i store deler av landet neste lørdag.

- Mye av landet vil nok ikke få så fint vær. Det ser ut som det vil være regn og regnbyger i størstedelen av landet. Lengst nord kan det til og med kanskje komme snø.

Følg Nettavisens Værblogg her:

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag